Bruksanvisning
Sett stekeovnen på 175 C. Tørk sildefiletene med kjøkkenpapir. Dypp tomatene i kokende vann til skinnet sprekker. Trekk av skinnet og grovhakk tomatkjøttet. Finhakk hvitløken og basilikum eller persillebladene. Del chilipepperen på langs, skrap ut kjernene og skjær den i tynne strimler på tvers.
Varm 2 ss olje i en kasserolle og legg i hvitløken. Fres den i et par minutter uten at den blir brun. Tilsett tomater, chilipepper, basilikum eller persille, ½ ts salt og noen tak med pepperkvernen. La det hele småputre mens du gjør i stand silden.
Legg en ansjosfilet inni hver doble sildefilet. Brett sildefiletene dobbelt på tvers og legg dem i en ildfast form. Hell tomatrøren over, dekk formen med aluminiumsfolie og la den stå i ovnen i 15 minutter.
Serveres varm eller kald.