Flere resulteter finnes under oppskriften
125 g hvetemel
1 stort egg
1,5 dl melk
5 ss maisolje
250 g kjøttdeig
1 løk, hakket
2 gulrøtter, revet
1 persillerot, revet
2 ts karripulver
3 ts tomatpuré
2 ts maisennamel
1,5 dl kjøttbuljong
1 lite egg, pisket
vegetabilsk olje til frityrkoking
gulrotstrimler til pynt
Sikt mel i en bolle. Lag en grop i midten og tilsett egget. Rør inn melken etter hvert og rør godt til det er jevnt. Rør inn 1,5 dl kaldt vann og rør til blandingen er jevn. Hell røren i en mugge.
Varm olje i en 15 - 17,5 cm stor stekepanne og hell av det overflødige. Hell litt røre i pannen og snu på den så røren fordeler seg jevnt utover. Stek til undersiden er gyllen og ta pannekaken ut av stekepannen (den andre siden skal ikke stekes). Stek resten av røren på samme måte. Ha litt olje i pannen hver gang du steker en ny pannekake. Det er røre til 8 stykker.
Varm opp 3 ss olje i en kjele. Tilsett kjøttdeig, løk, gulrøtter, persillerot og karripulver og la det småkoke i 5 minutter under stadig omrøring. Tilsett tomatpuré og bland godt. Bland maisennamelet med litt buljong. Ha resten av buljongen i kjelen og la det koke opp. Hell maisennablandingen i kjelen og la den koke i 2 min. under stadig omrøring. La blandingen småkoke videre i 10 min. Vent så til den blir helt kald.
Legg pannekakene på en arbeidsbenk med den stekte siden opp. Legg fyllet i en horisontal stripe tvers over pannekaken 4 cm fra kanten. Brett disse sidekantene over fyllet og brett deretter de andre sidene øverst og nederst over fyllet så det blir pakket inn. Pensle med pisket egg og sett pakkene kaldt 1 time.
Halvfyll en tykkbunnet gryte eller en frityrgryte med olje og varm opp til 190 C. Stek pakkene, 4 om gangen, i 2-3 minutter til de er gyllenbrune og gjennomvarme. La pakkene renne av seg på fettsugende papir og server dem varme pyntet med gulrotstrimler.
Artisjokkbunner med skinke og egg
Asparges med kaldrøkt skinke og egg
Asparges med parmesan og parmaskinke
Avocado-dip med sprø grønnsaker
Bagett med røkelaks og parmesan
Ciabatta med ovnsbakte grønnsaker og chèvre
Fedon Lindbergs frokostblanding
Fransk toast med banan og lønnesirup
Fransk toast med kanel og bacon
Fylte krabbeskall som i Australia
Gravlaks med sennepskrem i lefse
Hakkede reker på svartbrød med dill
Innbakt kyllingfilet med soppstuing
Kanapeer med fløteost og lakserogn
Kanapeer med fløteost og parmaskinke
Kanapeer med fløteost og røket laks
Kanapeer med fløteost og spekeskinke
Kik-erter og mynte (chick peas)
Krabbesalat med aspargesbønner og safransaus
Kreps i tomat- og gressløkmajones på toast
Krepsehaler med basilikummajones
Krutonger med morkler og asparges
Kryddersildrulade med rødbeter
Kyllingbryst med leverposteimouse
Laksemedaljonger med reker og asparges
Maiskaker med grillete tomater
Marinert paprika med artisjokk
Meksikansk kalkunburger med tortilla-chips
Ostesmørbrød med Worcestershiresaus
Pannekake med krepsehaler i hvitvinssaus
Pannekake med røkt reinsdyrkjøtt
Paprikagratinerte sildesmørbrød
Pita med reinskav og krydret fetaost
Potet- og chorizogryte på Rioja-vis
Ristet bagett med ost, løk og tomat
Ristet brødskive med balsamicoløk, sopp og camembert
Røde pepperfrukter med ostefyll
Røkelaks med grønn asparges og vinaigrette
Røkt makrell som kuvertanretning
Røkt trostebryst med salat og pestosaus
Sandwich med bacon, tomat, cheddar og spinat
Sandwich med skinke, brie, honning og sennep
Skinke med sherrystekt aubergine
Smørbrød med fetaost og ovnsbakt paprika
Smørstekt kyllinglever på spinatseng
Steinbitroulade med krabbe og pasta
Stekt sildefilet med tomatrøre
Stekte krabbekaker med tartarsaus
Stekte poteter med løk og bacon
Stekte reker med lime og brent chilisalt
Tagliolini med muslinger og blåskjell
Toast med asparges og lun salat
Tørket oksekjøtt med olje og sitron
Usøtede pannekaker med kjøttfyll
Varme ostesnitter med rekepynt
Yakitori (kylling og grønnsaker på spyd)