Flere resulteter finnes under oppskriften
1 stort fast salathode FARSE: 2 ss smør 3 ss hvetemel 2 dl melk eller fiskekraft 250 g kokt, hakket hummerkjøtt 1 egg 1 ts sitronsaft ¼ ts paprikapulver - fiskekraft, ca 1 liter, evt av terning SAUS: 1 ss smør 2 ss hvetemel 2 dl fiskekraft 1 dl kremfløte 1 dl hvitvin
Lag først farsen. Smelt smøret, rør inn melet og spe med helst kokende melk eller fiskekraft. Kok opp blandingen under omrøring, og avkjøl den. Hakk hummerkjøttet grovt og ha det i den ferdigkokte blandingen sammen med det sammenvispede egget, sitronsaft og paprika. Smak til slutt farsen til med salt. Hvor mye den trenger avhenger av hvor salt hummerkjøttet er. Skjær forsiktig ut det innerste hjertet av salaten uten å ødelegge de ytterste bladene på toppen. Det skal være et passe stort hull til å fylle farsen nedi. De ytterste, øverste bladene skal dekke over åpningen av hullet. Sett salaten i en passe stor kjele og hell på fiskekraften så den står godt halvveis eller mer opp på salathodet. Kok den farserte salaten 20-25 minutter, og legg den på et varmt fat. Hold den varm mens sausen lages. Rør sammen smør og mel og spe med 2 dl av den innkokte kraften salaten har kokt i. Gi sausen et godt oppkok og tilsett fløte og hvitvin. Hell sausen over salathodet og server retten varm.
Artisjokkbunner med skinke og egg
Asparges med kaldrøkt skinke og egg
Asparges med parmesan og parmaskinke
Avocado-dip med sprø grønnsaker
Bagett med røkelaks og parmesan
Ciabatta med ovnsbakte grønnsaker og chèvre
Fedon Lindbergs frokostblanding
Fransk toast med banan og lønnesirup
Fransk toast med kanel og bacon
Fylte krabbeskall som i Australia
Gravlaks med sennepskrem i lefse
Hakkede reker på svartbrød med dill
Innbakt kyllingfilet med soppstuing
Kanapeer med fløteost og lakserogn
Kanapeer med fløteost og parmaskinke
Kanapeer med fløteost og røket laks
Kanapeer med fløteost og spekeskinke
Kik-erter og mynte (chick peas)
Krabbesalat med aspargesbønner og safransaus
Kreps i tomat- og gressløkmajones på toast
Krepsehaler med basilikummajones
Krutonger med morkler og asparges
Kryddersildrulade med rødbeter
Kyllingbryst med leverposteimouse
Laksemedaljonger med reker og asparges
Maiskaker med grillete tomater
Marinert paprika med artisjokk
Meksikansk kalkunburger med tortilla-chips
Ostesmørbrød med Worcestershiresaus
Pannekake med krepsehaler i hvitvinssaus
Pannekake med røkt reinsdyrkjøtt
Paprikagratinerte sildesmørbrød
Pita med reinskav og krydret fetaost
Potet- og chorizogryte på Rioja-vis
Ristet bagett med ost, løk og tomat
Ristet brødskive med balsamicoløk, sopp og camembert
Røde pepperfrukter med ostefyll
Røkelaks med grønn asparges og vinaigrette
Røkt makrell som kuvertanretning
Røkt trostebryst med salat og pestosaus
Sandwich med bacon, tomat, cheddar og spinat
Sandwich med skinke, brie, honning og sennep
Skinke med sherrystekt aubergine
Smørbrød med fetaost og ovnsbakt paprika
Smørstekt kyllinglever på spinatseng
Steinbitroulade med krabbe og pasta
Stekt sildefilet med tomatrøre
Stekte krabbekaker med tartarsaus
Stekte poteter med løk og bacon
Stekte reker med lime og brent chilisalt
Tagliolini med muslinger og blåskjell
Toast med asparges og lun salat
Tørket oksekjøtt med olje og sitron
Usøtede pannekaker med kjøttfyll
Varme ostesnitter med rekepynt
Yakitori (kylling og grønnsaker på spyd)