Flere resulteter finnes under oppskriften
100 g røkelaks i skiver til pynt
6-8 knekkebrød
50 g smør
krydder
FYLL:
5 palter gelatin
1 ½ beger lettrømme
1 beger kremost med urter
100 g røkelaks
saft av ½ sitron
1 dl tørr hvitvin
2 eggehhviter
2 ss finhakket dill
¼ ts finhakket chili eller kajennepepper
salt
pepper
Kaken kan serveres hel eller delt i porsjonsstykker.
Kjør knekkebrød i matmaskin til det er helt knust. Bland med smeltet smør og krydder og trykk blandingen ut i en rund springform, ca 22 cm i diameter.
Bløt gelatinen i kaldt vann.
Bland rømme, ost og majones og rør til en jevn saus. Kjør sitronsaft, hvitvin og laks i en food processor til en jevn masse. Tilsett rømmesausen.
Løs opp gelatinen i 2 ss varmt vann. Pisk eggehvitene til stivt skum.
Bland sammen laksemassen og gelatinen. Vend inn eggehvitene sammen med dill og chili. Smak til med salt, pepper og evt kajenne.
Hell blandingen over knekkebrødmassen i formen og sett i kjøleskapet til massen har stivnet. Dekk med røkelaksskiver.
Artisjokkbunner med skinke og egg
Asparges med kaldrøkt skinke og egg
Asparges med parmesan og parmaskinke
Avocado-dip med sprø grønnsaker
Bagett med røkelaks og parmesan
Ciabatta med ovnsbakte grønnsaker og chèvre
Fedon Lindbergs frokostblanding
Fransk toast med banan og lønnesirup
Fransk toast med kanel og bacon
Fylte krabbeskall som i Australia
Gravlaks med sennepskrem i lefse
Hakkede reker på svartbrød med dill
Innbakt kyllingfilet med soppstuing
Kanapeer med fløteost og lakserogn
Kanapeer med fløteost og parmaskinke
Kanapeer med fløteost og røket laks
Kanapeer med fløteost og spekeskinke
Kik-erter og mynte (chick peas)
Krabbesalat med aspargesbønner og safransaus
Kreps i tomat- og gressløkmajones på toast
Krepsehaler med basilikummajones
Krutonger med morkler og asparges
Kryddersildrulade med rødbeter
Kyllingbryst med leverposteimouse
Laksemedaljonger med reker og asparges
Maiskaker med grillete tomater
Marinert paprika med artisjokk
Meksikansk kalkunburger med tortilla-chips
Ostesmørbrød med Worcestershiresaus
Pannekake med krepsehaler i hvitvinssaus
Pannekake med røkt reinsdyrkjøtt
Paprikagratinerte sildesmørbrød
Pita med reinskav og krydret fetaost
Potet- og chorizogryte på Rioja-vis
Ristet bagett med ost, løk og tomat
Ristet brødskive med balsamicoløk, sopp og camembert
Røde pepperfrukter med ostefyll
Røkelaks med grønn asparges og vinaigrette
Røkt makrell som kuvertanretning
Røkt trostebryst med salat og pestosaus
Sandwich med bacon, tomat, cheddar og spinat
Sandwich med skinke, brie, honning og sennep
Skinke med sherrystekt aubergine
Smørbrød med fetaost og ovnsbakt paprika
Smørstekt kyllinglever på spinatseng
Steinbitroulade med krabbe og pasta
Stekt sildefilet med tomatrøre
Stekte krabbekaker med tartarsaus
Stekte poteter med løk og bacon
Stekte reker med lime og brent chilisalt
Tagliolini med muslinger og blåskjell
Toast med asparges og lun salat
Tørket oksekjøtt med olje og sitron
Usøtede pannekaker med kjøttfyll
Varme ostesnitter med rekepynt
Yakitori (kylling og grønnsaker på spyd)