Flere resulteter finnes under oppskriften
7,5 dl yoghurt naturell
1,5 ss maisenna, røres ut i 1 ½ ss vann
4 store squash eller 8 små
100 g lammekjøttdeig
1 løk
1 dl vann
2 dl ris
2 hvitløkfedd
salt
pepper
evt saften av ½ sitron og pinjekjerner til å strø over
Start med sausen. La yoghurten koke sakte opp under opprøring. Jevn med maisenna. Tilsett resten av vannet og smak til med salt og hvitløk.
Skyll risen i kaldt vann og la den ligge en stund for å trekke til seg fuktighet.
Skyll squashene og skjær av toppen. Hul forsiktig ut innmaten. Hvis du ikke har et huljern, som selges i innvandrerbutikker, kan du bruke en gulrotskreller eller en smal kniv. Det du huler ut skal ikke brukes videre i retten.
Stek kjøttdeig og løk. Tilsett salt og pepper. Bland kjøttdeigen med den vannede, avrente risen, litt salt, pepper og de knuste hvitløkfeddene.
Fyll squashene med kjøttblandingen. Bruk en teskje og vær forsiktig, ikke dytt blandingen inn. Risen utvider seg ved koking og kan forårsake sprekking av squashene. Fyll til ca 1 cm under kanten.
Sett squashen stående i kasserollen med den ferdige yoghurtsausen med åpningen opp. Viktig at ikke kjelen er for stor slik at de faller ned. La det trekke over svak varme til risen er kokt, ca 60-90 minutter. Strø over pinjekjerner og krystet sitron om ønskelig.
Artisjokkbunner med skinke og egg
Asparges med kaldrøkt skinke og egg
Asparges med parmesan og parmaskinke
Avocado-dip med sprø grønnsaker
Bagett med røkelaks og parmesan
Ciabatta med ovnsbakte grønnsaker og chèvre
Fedon Lindbergs frokostblanding
Fransk toast med banan og lønnesirup
Fransk toast med kanel og bacon
Fylte krabbeskall som i Australia
Gravlaks med sennepskrem i lefse
Hakkede reker på svartbrød med dill
Innbakt kyllingfilet med soppstuing
Kanapeer med fløteost og lakserogn
Kanapeer med fløteost og parmaskinke
Kanapeer med fløteost og røket laks
Kanapeer med fløteost og spekeskinke
Kik-erter og mynte (chick peas)
Krabbesalat med aspargesbønner og safransaus
Kreps i tomat- og gressløkmajones på toast
Krepsehaler med basilikummajones
Krutonger med morkler og asparges
Kryddersildrulade med rødbeter
Kyllingbryst med leverposteimouse
Laksemedaljonger med reker og asparges
Maiskaker med grillete tomater
Marinert paprika med artisjokk
Meksikansk kalkunburger med tortilla-chips
Ostesmørbrød med Worcestershiresaus
Pannekake med krepsehaler i hvitvinssaus
Pannekake med røkt reinsdyrkjøtt
Paprikagratinerte sildesmørbrød
Pita med reinskav og krydret fetaost
Potet- og chorizogryte på Rioja-vis
Ristet bagett med ost, løk og tomat
Ristet brødskive med balsamicoløk, sopp og camembert
Røde pepperfrukter med ostefyll
Røkelaks med grønn asparges og vinaigrette
Røkt makrell som kuvertanretning
Røkt trostebryst med salat og pestosaus
Sandwich med bacon, tomat, cheddar og spinat
Sandwich med skinke, brie, honning og sennep
Skinke med sherrystekt aubergine
Smørbrød med fetaost og ovnsbakt paprika
Smørstekt kyllinglever på spinatseng
Steinbitroulade med krabbe og pasta
Stekt sildefilet med tomatrøre
Stekte krabbekaker med tartarsaus
Stekte poteter med løk og bacon
Stekte reker med lime og brent chilisalt
Tagliolini med muslinger og blåskjell
Toast med asparges og lun salat
Tørket oksekjøtt med olje og sitron
Usøtede pannekaker med kjøttfyll
Varme ostesnitter med rekepynt
Yakitori (kylling og grønnsaker på spyd)