Flere resulteter finnes under oppskriften
16 friske grønne asparges
300 g morkler
4 skiver loff
2 sjalottløk
3,5 dl crème fraîche
40 g smør
0,5 dl madeira
gressløk
salt
nykvernet pepper
Vask og rens aspargesen. Kutt den i 10 cm lange topper. Kok aspargesen i lettsaltet vann 4-6 minutter. Den skal være fast med hard kjerne. Ta aspargesen opp av vannet og la den renne av seg. Legg den over på tørkepapir.
Bruker du tørkede morkler tilberedes de som beskrevet på pakken. Smelt 10 g smør i en panne og la morklene surre på sterk varme til de begynner å gi fra seg kraft. Stek morklene i to porsjoner.
Sil kraften fra morklene. Du trenger 1,5 - 2 dl kraft. Finhakk sjalottløken. Tørk ut av pannen før du smelter 30 g smør. Ha i løken og la den surre til den blir blank, men uten å bli brun ca 3 minutter. Ha i morklene og tilsett madeira, salt og pepper. La dette surre til væsken er nesten fordampet. Samtidig varmes soppkraften og crème fraîchen i en annen kjele. Hell den varme blandingen i pannen og la morklene surre under lokk i 8 minutter. Legg så aspargestoppene forsiktig i og la det småkoke 2-3 minutter til de er gjennomvarme. Smak til med salt og pepper. Rist loffskivene i brødrister eller stekovn og legg dem på varme tallerkener. Legg morkler og asparges pent på og dekk med sausen. Dryss over nyhlippet gressløk og pynt gjerne også med kirsebær trukket i madeira.
Artisjokkbunner med skinke og egg
Asparges med kaldrøkt skinke og egg
Asparges med parmesan og parmaskinke
Avocado-dip med sprø grønnsaker
Bagett med røkelaks og parmesan
Ciabatta med ovnsbakte grønnsaker og chèvre
Fedon Lindbergs frokostblanding
Fransk toast med banan og lønnesirup
Fransk toast med kanel og bacon
Fylte krabbeskall som i Australia
Gravlaks med sennepskrem i lefse
Hakkede reker på svartbrød med dill
Innbakt kyllingfilet med soppstuing
Kanapeer med fløteost og lakserogn
Kanapeer med fløteost og parmaskinke
Kanapeer med fløteost og røket laks
Kanapeer med fløteost og spekeskinke
Kik-erter og mynte (chick peas)
Krabbesalat med aspargesbønner og safransaus
Kreps i tomat- og gressløkmajones på toast
Krepsehaler med basilikummajones
Krutonger med morkler og asparges
Kryddersildrulade med rødbeter
Kyllingbryst med leverposteimouse
Laksemedaljonger med reker og asparges
Maiskaker med grillete tomater
Marinert paprika med artisjokk
Meksikansk kalkunburger med tortilla-chips
Ostesmørbrød med Worcestershiresaus
Pannekake med krepsehaler i hvitvinssaus
Pannekake med røkt reinsdyrkjøtt
Paprikagratinerte sildesmørbrød
Pita med reinskav og krydret fetaost
Potet- og chorizogryte på Rioja-vis
Ristet bagett med ost, løk og tomat
Ristet brødskive med balsamicoløk, sopp og camembert
Røde pepperfrukter med ostefyll
Røkelaks med grønn asparges og vinaigrette
Røkt makrell som kuvertanretning
Røkt trostebryst med salat og pestosaus
Sandwich med bacon, tomat, cheddar og spinat
Sandwich med skinke, brie, honning og sennep
Skinke med sherrystekt aubergine
Smørbrød med fetaost og ovnsbakt paprika
Smørstekt kyllinglever på spinatseng
Steinbitroulade med krabbe og pasta
Stekt sildefilet med tomatrøre
Stekte krabbekaker med tartarsaus
Stekte poteter med løk og bacon
Stekte reker med lime og brent chilisalt
Tagliolini med muslinger og blåskjell
Toast med asparges og lun salat
Tørket oksekjøtt med olje og sitron
Usøtede pannekaker med kjøttfyll
Varme ostesnitter med rekepynt
Yakitori (kylling og grønnsaker på spyd)