Flere resulteter finnes under oppskriften
750 g klippfisk uten bein, bløtlagt
6 ss virgin olivenolje
2 store løk, finhakket
½ dl tomatsaus
1 ss paprikapulver
4 ss bladpersille, hakket
2 ss hvetemel, pluss litt å drysse over
1 ¼ dl tørr hvitvin
1 ¼ dl fiske- eller grønnsakkraft
3 hvitløkfedd, finhakket
60 g fersk brødrasp, bløtlagt i melk, deretter presset tørr
salt
nymalt pepper
2 eggeplommer, lett vispet
1 helt egg
8 store ferske paprikaer, ristet og skrelt eller 8 nedlagte hele piquillo-paprika
olivenolje til frityrsteking
I denne baskiske versjonen av paprika fylt med klippfisk ligger paprikaene badet i en mild tomatsaus. Kokt, fersk torsk kan brukes istedenfor den salte klippfisken.
La torsken renne av, legg den i en kjele med nok vann til at det dekker. Når vannet koker opp tar du kjelen av varmen og lar fisken ligge i kokevannet til den er helt kald. La fisken renne godt av, og del den opp i mindre biter med fingrene. Fjern alle biter av skinn og hvert eneste lite bein. Sett fisken til side.
Varm 3 ss olivenolje i en traktørpanne på middels varme. Ha i halvparten av den hakkede løken og stek i 10-12 minutter, til den er mør og blekgul. Ha i tomatsaus, paprikapulver, 2 ss av persillen og 2 ss hvetemel. Rør godt og hell på hvitvin og kraft. Kok opp, skru ned til svak varme og la det surre i 5-8 minutter, til sausen tykner. Ta pannen av varmen og sett den til side.
Varm opp de siste 3 ss olivenolje i en annen panne. Ha i resten av løken og hvitløken og stek i ca 8 minutter, til løken er blank. Ha i torsk og brødrasp, smak til med salt og pepper og stek forsiktig mens du rører av og til, til alt er blandet og mykt. Ha i eggeplommene og resten av persillen og ta pannen vekk fra varmen. La det hele bli helt kaldt.
Skjær et snitt langs hver paprika og fjern forsiktig alle frøene. Fyll paprikaen med den kalde torskeblandingen. Du kan godt holde paprikaene sammen med tannpirkere.
Hell olivenolje i en frityrgryte slik at det står 4 cm over bunnen, og varm oljen til frityrtermometeret viser 190 C. Pisk det hele egget i en bolle. Ha litt mel i en annen bolle.
Når oljen er varm nok, dypper du en paprika om gangen i det sammenpiskede egget og drysser dem deretter med hvetemel. Legg paprikaene oppi i oljen i små porsjoner og stek dem i 4-5 minutter, til de er lyst gylne. Vend på dem, hvis det er nødvendig. Ta dem opp med hullsleiv og la dem renne av på kjøkkenpapir.
Når alle paprikaene er stekt har du tomatsausen i en stor stekepanne på svak varme. Ha i de fylte paprikaene og la det surre uten lokk i 10 minutter, slik at smakene får blande seg.
Ha retten på et fat og server den varm eller lunken.
Artisjokkbunner med skinke og egg
Asparges med kaldrøkt skinke og egg
Asparges med parmesan og parmaskinke
Avocado-dip med sprø grønnsaker
Bagett med røkelaks og parmesan
Ciabatta med ovnsbakte grønnsaker og chèvre
Fedon Lindbergs frokostblanding
Fransk toast med banan og lønnesirup
Fransk toast med kanel og bacon
Fylte krabbeskall som i Australia
Gravlaks med sennepskrem i lefse
Hakkede reker på svartbrød med dill
Innbakt kyllingfilet med soppstuing
Kanapeer med fløteost og lakserogn
Kanapeer med fløteost og parmaskinke
Kanapeer med fløteost og røket laks
Kanapeer med fløteost og spekeskinke
Kik-erter og mynte (chick peas)
Krabbesalat med aspargesbønner og safransaus
Kreps i tomat- og gressløkmajones på toast
Krepsehaler med basilikummajones
Krutonger med morkler og asparges
Kryddersildrulade med rødbeter
Kyllingbryst med leverposteimouse
Laksemedaljonger med reker og asparges
Maiskaker med grillete tomater
Marinert paprika med artisjokk
Meksikansk kalkunburger med tortilla-chips
Ostesmørbrød med Worcestershiresaus
Pannekake med krepsehaler i hvitvinssaus
Pannekake med røkt reinsdyrkjøtt
Paprikagratinerte sildesmørbrød
Pita med reinskav og krydret fetaost
Potet- og chorizogryte på Rioja-vis
Ristet bagett med ost, løk og tomat
Ristet brødskive med balsamicoløk, sopp og camembert
Røde pepperfrukter med ostefyll
Røkelaks med grønn asparges og vinaigrette
Røkt makrell som kuvertanretning
Røkt trostebryst med salat og pestosaus
Sandwich med bacon, tomat, cheddar og spinat
Sandwich med skinke, brie, honning og sennep
Skinke med sherrystekt aubergine
Smørbrød med fetaost og ovnsbakt paprika
Smørstekt kyllinglever på spinatseng
Steinbitroulade med krabbe og pasta
Stekt sildefilet med tomatrøre
Stekte krabbekaker med tartarsaus
Stekte poteter med løk og bacon
Stekte reker med lime og brent chilisalt
Tagliolini med muslinger og blåskjell
Toast med asparges og lun salat
Tørket oksekjøtt med olje og sitron
Usøtede pannekaker med kjøttfyll
Varme ostesnitter med rekepynt
Yakitori (kylling og grønnsaker på spyd)