Flere resulteter finnes under oppskriften
450 g makrellfileter, skåret i 1 x 1 cm biter
3,5 dl nypresset lime- eller sitronsaft
225 g tomater, hakkes
1 liten finhakket løk
2 hermetiske jalapeño-chili, skylles og hakkes
4 ss olivenolje
2 ts tørket oregano
2 ss hakket frisk koriander
salt
nykvernet svart pepper
sitronbåter og frisk koriander til pynt
fylte grønne oliven serveres ved siden av
Legg fisken i en glassform og hell sitronsaften over. Pass på at fisken er helt dekket. Dekk til og sett kjølig i 6 timer. Snu dem en gang, da vil fisken være hvitaktig og ugjennomsiktig etter marineringen i saften.
Når fisken er hvitaktig, løfter du den ut av saften og legger den til side. Ta vare på saften.
Bland tomater, løk, chili, olivenolje, oregano og koriander i en bolle. Smak til med salt og pepper, og ha i saften makrellen lå i. Bland godt og hell over fisken.
Legg lokk på formen og sett den i kjøleskap ca 1 time, så smaken kommer frem. Seviche skal ikke serveres alt for kald. La den stå i romtemperatur i 15 minutter før servering. Pynt denne meksikanske småretten med sitronbåter og korianderstilker, og server sammen med fylte grønne oliven overstrødd med hakket koriander.
Artisjokkbunner med skinke og egg
Asparges med kaldrøkt skinke og egg
Asparges med parmesan og parmaskinke
Avocado-dip med sprø grønnsaker
Bagett med røkelaks og parmesan
Ciabatta med ovnsbakte grønnsaker og chèvre
Fedon Lindbergs frokostblanding
Fransk toast med banan og lønnesirup
Fransk toast med kanel og bacon
Fylte krabbeskall som i Australia
Gravlaks med sennepskrem i lefse
Hakkede reker på svartbrød med dill
Innbakt kyllingfilet med soppstuing
Kanapeer med fløteost og lakserogn
Kanapeer med fløteost og parmaskinke
Kanapeer med fløteost og røket laks
Kanapeer med fløteost og spekeskinke
Kik-erter og mynte (chick peas)
Krabbesalat med aspargesbønner og safransaus
Kreps i tomat- og gressløkmajones på toast
Krepsehaler med basilikummajones
Krutonger med morkler og asparges
Kryddersildrulade med rødbeter
Kyllingbryst med leverposteimouse
Laksemedaljonger med reker og asparges
Maiskaker med grillete tomater
Marinert paprika med artisjokk
Meksikansk kalkunburger med tortilla-chips
Ostesmørbrød med Worcestershiresaus
Pannekake med krepsehaler i hvitvinssaus
Pannekake med røkt reinsdyrkjøtt
Paprikagratinerte sildesmørbrød
Pita med reinskav og krydret fetaost
Potet- og chorizogryte på Rioja-vis
Ristet bagett med ost, løk og tomat
Ristet brødskive med balsamicoløk, sopp og camembert
Røde pepperfrukter med ostefyll
Røkelaks med grønn asparges og vinaigrette
Røkt makrell som kuvertanretning
Røkt trostebryst med salat og pestosaus
Sandwich med bacon, tomat, cheddar og spinat
Sandwich med skinke, brie, honning og sennep
Skinke med sherrystekt aubergine
Smørbrød med fetaost og ovnsbakt paprika
Smørstekt kyllinglever på spinatseng
Steinbitroulade med krabbe og pasta
Stekt sildefilet med tomatrøre
Stekte krabbekaker med tartarsaus
Stekte poteter med løk og bacon
Stekte reker med lime og brent chilisalt
Tagliolini med muslinger og blåskjell
Toast med asparges og lun salat
Tørket oksekjøtt med olje og sitron
Usøtede pannekaker med kjøttfyll
Varme ostesnitter med rekepynt
Yakitori (kylling og grønnsaker på spyd)