Flere resulteter finnes under oppskriften
100 g hyse, skinn- og benfri og kuttet i terninger
100 g ørret eller laks, halestykke, skinn og benfri i terninger
1 ts salt
½ ts nykvernet hvit pepper
2 eggehviter
50 g loff uten skorpe, bløtlegges i 1 dl melk
1 dl fløte
2 dl pisket fløte
1 dl kraftig hvitvin
2 blad gelatin, bløtlagt i vann
250 g ferskvannskrepskjøtt, kokt
kjøtt fra 18-20 kreps
2 ss hakket dill
(forrett til 8 personer)
Hyse, laks eller ørret avkjøles i fryseren til de begynner å fryse. Hakk fisken i hurtighakkeren med den bløtede loffen, hvor vannet er presset ut for hånd. Tilsett salt og pepper.
Kjør massen i 30 sekunder. Tilsett så eggehviten og fløten. Kjør til dette blir en luftig og fin masse. Ha massen i en bolle og rør i den piskede fløten og krepskjøttet samt 1 ss dill.
Kle en 1 ½ liter kakeform med kraftig kjøkkenfilm på innsiden. Fyll i farsen. Bank formen litt på kjøkkenbenken slik at eventuelle luftbobler forsvinner. Stryk glatt på toppen med en stekespade. Legg også plast på toppen. Pakk deretter hele formen så tett som mulig i aluminiumsfolie.
Stekes i langpanne i vann på 170 C i 45 minutter. Avkjøles i kjøleskapet i 10-12 timer.
Smelt gelatinen i en kjele. Tilsett hvitvin og 1 ss hakket dill, må ikke koke. Ta parfaiten ut av formen. Fjern plasten. Legg den på rist, tørk godt.
Pensle geléen over i flere omganger. Anrett på tallerken eller fat.
Artisjokkbunner med skinke og egg
Asparges med kaldrøkt skinke og egg
Asparges med parmesan og parmaskinke
Avocado-dip med sprø grønnsaker
Bagett med røkelaks og parmesan
Ciabatta med ovnsbakte grønnsaker og chèvre
Fedon Lindbergs frokostblanding
Fransk toast med banan og lønnesirup
Fransk toast med kanel og bacon
Fylte krabbeskall som i Australia
Gravlaks med sennepskrem i lefse
Hakkede reker på svartbrød med dill
Innbakt kyllingfilet med soppstuing
Kanapeer med fløteost og lakserogn
Kanapeer med fløteost og parmaskinke
Kanapeer med fløteost og røket laks
Kanapeer med fløteost og spekeskinke
Kik-erter og mynte (chick peas)
Krabbesalat med aspargesbønner og safransaus
Kreps i tomat- og gressløkmajones på toast
Krepsehaler med basilikummajones
Krutonger med morkler og asparges
Kryddersildrulade med rødbeter
Kyllingbryst med leverposteimouse
Laksemedaljonger med reker og asparges
Maiskaker med grillete tomater
Marinert paprika med artisjokk
Meksikansk kalkunburger med tortilla-chips
Ostesmørbrød med Worcestershiresaus
Pannekake med krepsehaler i hvitvinssaus
Pannekake med røkt reinsdyrkjøtt
Paprikagratinerte sildesmørbrød
Pita med reinskav og krydret fetaost
Potet- og chorizogryte på Rioja-vis
Ristet bagett med ost, løk og tomat
Ristet brødskive med balsamicoløk, sopp og camembert
Røde pepperfrukter med ostefyll
Røkelaks med grønn asparges og vinaigrette
Røkt makrell som kuvertanretning
Røkt trostebryst med salat og pestosaus
Sandwich med bacon, tomat, cheddar og spinat
Sandwich med skinke, brie, honning og sennep
Skinke med sherrystekt aubergine
Smørbrød med fetaost og ovnsbakt paprika
Smørstekt kyllinglever på spinatseng
Steinbitroulade med krabbe og pasta
Stekt sildefilet med tomatrøre
Stekte krabbekaker med tartarsaus
Stekte poteter med løk og bacon
Stekte reker med lime og brent chilisalt
Tagliolini med muslinger og blåskjell
Toast med asparges og lun salat
Tørket oksekjøtt med olje og sitron
Usøtede pannekaker med kjøttfyll
Varme ostesnitter med rekepynt
Yakitori (kylling og grønnsaker på spyd)