Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kg små kantareller, renst
4 sjalottløk, skrelt og finhakket
4 ss nøytral olje
3 hvitløkfedd, skrelt og presset
1 ts salt
½ ts nykvernet hvit pepper
2 dl tørr hvitvin
2,5 dl kyllingbuljong
10-12 blader gelatin
30 blåskjell, lett kokte og renset
1 ts hakket bladpersille
1 ts hakket frisk estragon
1 ts hakket frisk timian
1 ss kuttet gressløk
Urtevinaigrette:
2 sjalottløk
1 ts salt
½ ts nykvernet hvit pepper
3 ss balsamico eddik
2 ss tørr hvitvin
6 ss olivenolje
1 ts frisk bladpersille, hakket
1 ts frisk estragon, hakket
Er kantarellene store, så del de på langs. Oljen varmes i en stor panne eller kjele. Tilsett sjalottløk som stekes litt. Ha i hvitløk og kantareller, salt og pepper og deretter vinen. La det smådampe i ca 5 minutter.
Hell i en stor sil og ta vare på kraften. Sil den gjennom en fin sikt og bland med kyllingkraften.
Gelatinen bløtes i kaldt vann, ta bort nesten alt vannet og smelt den i en kjele under stadig omrøring. Rør i kraften. Ha i soppen, blåskjellene og de hakede urtene. Bland godt. Kle en 1 ½ liter brødform med kjøkkenfilm. Hell i blandingen. Avkjøl i ca 12 timer i kjøleskapet.
Ha alle ingrediensene til urtevinaigretten i en bolle og bland godt med visp. Bruk gjerne stavmikser.
Artisjokkbunner med skinke og egg
Asparges med kaldrøkt skinke og egg
Asparges med parmesan og parmaskinke
Avocado-dip med sprø grønnsaker
Bagett med røkelaks og parmesan
Ciabatta med ovnsbakte grønnsaker og chèvre
Fedon Lindbergs frokostblanding
Fransk toast med banan og lønnesirup
Fransk toast med kanel og bacon
Fylte krabbeskall som i Australia
Gravlaks med sennepskrem i lefse
Hakkede reker på svartbrød med dill
Innbakt kyllingfilet med soppstuing
Kanapeer med fløteost og lakserogn
Kanapeer med fløteost og parmaskinke
Kanapeer med fløteost og røket laks
Kanapeer med fløteost og spekeskinke
Kik-erter og mynte (chick peas)
Krabbesalat med aspargesbønner og safransaus
Kreps i tomat- og gressløkmajones på toast
Krepsehaler med basilikummajones
Krutonger med morkler og asparges
Kryddersildrulade med rødbeter
Kyllingbryst med leverposteimouse
Laksemedaljonger med reker og asparges
Maiskaker med grillete tomater
Marinert paprika med artisjokk
Meksikansk kalkunburger med tortilla-chips
Ostesmørbrød med Worcestershiresaus
Pannekake med krepsehaler i hvitvinssaus
Pannekake med røkt reinsdyrkjøtt
Paprikagratinerte sildesmørbrød
Pita med reinskav og krydret fetaost
Potet- og chorizogryte på Rioja-vis
Ristet bagett med ost, løk og tomat
Ristet brødskive med balsamicoløk, sopp og camembert
Røde pepperfrukter med ostefyll
Røkelaks med grønn asparges og vinaigrette
Røkt makrell som kuvertanretning
Røkt trostebryst med salat og pestosaus
Sandwich med bacon, tomat, cheddar og spinat
Sandwich med skinke, brie, honning og sennep
Skinke med sherrystekt aubergine
Smørbrød med fetaost og ovnsbakt paprika
Smørstekt kyllinglever på spinatseng
Steinbitroulade med krabbe og pasta
Stekt sildefilet med tomatrøre
Stekte krabbekaker med tartarsaus
Stekte poteter med løk og bacon
Stekte reker med lime og brent chilisalt
Tagliolini med muslinger og blåskjell
Toast med asparges og lun salat
Tørket oksekjøtt med olje og sitron
Usøtede pannekaker med kjøttfyll
Varme ostesnitter med rekepynt
Yakitori (kylling og grønnsaker på spyd)