Flere resulteter finnes under oppskriften
250 g hvetemel, siktet 2,5 dl varmt vann FYLL: 100 g rød eller hvit kål i strimler 200 g medister- eller kjøttdeig 2 ss soyasaus ¼ ts malt pepper 2 ss sesamolje 1 egg, sammenvispet 5 ss olje til steking SAUS: 4 ss vin- eller epleeddik 2 ss soyasaus 2 ss revet frisk ingefær eller ½ ts tørket litt sukker
Legenden vil ha det til at en distré kjøkkensjef svidde et parti fylte melboller. Hans snartenkte sønn avledet keiserens vrede ved å si at hans far hadde oppfunnet en ny rett kalt Fylte godtbiter med svidde bunner. For ytterligere å skjule flausen, serverte han dem med en skarp eddik- og ingefærsaus. Dette skulle bevise at de fleste herlige retter starter med et uhell. Bland mel og vann til en fast deig og kna den i 10 minutter eller til den slipper bollen. La den hvile under plast i 30 minutter. Forvell kålen i kokende, lettsaltet vann i 2 minutter. La den renne godt av og bland den med resten av ingrediensene til fyllet. Bland sausen. Del deigen i tre deler og trill hver del til en 25 cm lang pølse. Del hver pølse i 10 emner. Kjevle hvert emne ut til en sirkel, ca 7 cm. Legg 2 ts fyll på hver sirkel og brett sammen til halvmåner. Klem kantene godt sammen. Varm litt olje i en stor stekepanne. Stek så mange som mulig om gangen og stek dem gylne. Legg dem tett i tett i pannen og ha 1 ¾ dl vann i pannen. Legg på lokket og la dem koke til all væske er kokt inn og godbitene er brune under. Smak eventuelt til sausen med mer krydder, surt og søtt og server den ved siden av.
Artisjokkbunner med skinke og egg
Asparges med kaldrøkt skinke og egg
Asparges med parmesan og parmaskinke
Avocado-dip med sprø grønnsaker
Bagett med røkelaks og parmesan
Ciabatta med ovnsbakte grønnsaker og chèvre
Fedon Lindbergs frokostblanding
Fransk toast med banan og lønnesirup
Fransk toast med kanel og bacon
Fylte krabbeskall som i Australia
Gravlaks med sennepskrem i lefse
Hakkede reker på svartbrød med dill
Innbakt kyllingfilet med soppstuing
Kanapeer med fløteost og lakserogn
Kanapeer med fløteost og parmaskinke
Kanapeer med fløteost og røket laks
Kanapeer med fløteost og spekeskinke
Kik-erter og mynte (chick peas)
Krabbesalat med aspargesbønner og safransaus
Kreps i tomat- og gressløkmajones på toast
Krepsehaler med basilikummajones
Krutonger med morkler og asparges
Kryddersildrulade med rødbeter
Kyllingbryst med leverposteimouse
Laksemedaljonger med reker og asparges
Maiskaker med grillete tomater
Marinert paprika med artisjokk
Meksikansk kalkunburger med tortilla-chips
Ostesmørbrød med Worcestershiresaus
Pannekake med krepsehaler i hvitvinssaus
Pannekake med røkt reinsdyrkjøtt
Paprikagratinerte sildesmørbrød
Pita med reinskav og krydret fetaost
Potet- og chorizogryte på Rioja-vis
Ristet bagett med ost, løk og tomat
Ristet brødskive med balsamicoløk, sopp og camembert
Røde pepperfrukter med ostefyll
Røkelaks med grønn asparges og vinaigrette
Røkt makrell som kuvertanretning
Røkt trostebryst med salat og pestosaus
Sandwich med bacon, tomat, cheddar og spinat
Sandwich med skinke, brie, honning og sennep
Skinke med sherrystekt aubergine
Smørbrød med fetaost og ovnsbakt paprika
Smørstekt kyllinglever på spinatseng
Steinbitroulade med krabbe og pasta
Stekt sildefilet med tomatrøre
Stekte krabbekaker med tartarsaus
Stekte poteter med løk og bacon
Stekte reker med lime og brent chilisalt
Tagliolini med muslinger og blåskjell
Toast med asparges og lun salat
Tørket oksekjøtt med olje og sitron
Usøtede pannekaker med kjøttfyll
Varme ostesnitter med rekepynt
Yakitori (kylling og grønnsaker på spyd)