Flere resulteter finnes under oppskriften
225 g hvetemel
¼ ts revet muskat
½ ts salt
1,5 dl kaldt smør
1,2 dl isvann
FYLL:
2 egg
125 g revet cheddarost
tabascosaus
1 ss finhakkete, blandede urter
(ca 40 stk)
Sikt hvetemel, muskat og salt i en bolle. Hakk smøret med to kniver i melblandingen så raskt som mulig. Blandingen skal se ut som grove brødsmuler.
Drypp 6 ss isvann over melblandingen, og arbeid det sammen med gaffel. Tilsett litt mer vann om nødvendig, 1 ss om gangen. Arbeid deigen sammen til en ball.
Del deigen i to og klapp hver halvdel til en rund leiv. Pakk leivene i palst og legg dem kaldt i 20 minutter..
Sett ovnen på 225 C. Ha egg i en bolle og pisk godt sammen. Tilsett ost, tabascosaus etter smak, og urter.
Ha litt mel på benken og kjevle ut leivene til de er 3 millimeter tykke. Stikk ut runde kaker med et glass, ca 7,5 cm i diameter.
Legg en teskje av fyllet midt på hvert emne. Brett dem dobbelt slik at de får halvmånefasong, og trykk kantene sammen med en gaffel. Noe fyll vil kanskje tyte ut mellom sømmene.
Lag noen snitt på toppen og legg på bakepapir. Stekes i 18-20 minutter til de er gylne. Del eventuelt en i to for å kontrollere at de er gjennomstekte. Serveres varme.
Artisjokkbunner med skinke og egg
Asparges med kaldrøkt skinke og egg
Asparges med parmesan og parmaskinke
Avocado-dip med sprø grønnsaker
Bagett med røkelaks og parmesan
Ciabatta med ovnsbakte grønnsaker og chèvre
Fedon Lindbergs frokostblanding
Fransk toast med banan og lønnesirup
Fransk toast med kanel og bacon
Fylte krabbeskall som i Australia
Gravlaks med sennepskrem i lefse
Hakkede reker på svartbrød med dill
Innbakt kyllingfilet med soppstuing
Kanapeer med fløteost og lakserogn
Kanapeer med fløteost og parmaskinke
Kanapeer med fløteost og røket laks
Kanapeer med fløteost og spekeskinke
Kik-erter og mynte (chick peas)
Krabbesalat med aspargesbønner og safransaus
Kreps i tomat- og gressløkmajones på toast
Krepsehaler med basilikummajones
Krutonger med morkler og asparges
Kryddersildrulade med rødbeter
Kyllingbryst med leverposteimouse
Laksemedaljonger med reker og asparges
Maiskaker med grillete tomater
Marinert paprika med artisjokk
Meksikansk kalkunburger med tortilla-chips
Ostesmørbrød med Worcestershiresaus
Pannekake med krepsehaler i hvitvinssaus
Pannekake med røkt reinsdyrkjøtt
Paprikagratinerte sildesmørbrød
Pita med reinskav og krydret fetaost
Potet- og chorizogryte på Rioja-vis
Ristet bagett med ost, løk og tomat
Ristet brødskive med balsamicoløk, sopp og camembert
Røde pepperfrukter med ostefyll
Røkelaks med grønn asparges og vinaigrette
Røkt makrell som kuvertanretning
Røkt trostebryst med salat og pestosaus
Sandwich med bacon, tomat, cheddar og spinat
Sandwich med skinke, brie, honning og sennep
Skinke med sherrystekt aubergine
Smørbrød med fetaost og ovnsbakt paprika
Smørstekt kyllinglever på spinatseng
Steinbitroulade med krabbe og pasta
Stekt sildefilet med tomatrøre
Stekte krabbekaker med tartarsaus
Stekte poteter med løk og bacon
Stekte reker med lime og brent chilisalt
Tagliolini med muslinger og blåskjell
Toast med asparges og lun salat
Tørket oksekjøtt med olje og sitron
Usøtede pannekaker med kjøttfyll
Varme ostesnitter med rekepynt
Yakitori (kylling og grønnsaker på spyd)