Bruksanvisning
Klargjør blåskjellene for koking. Skrubb dem godt og fjern skjegget med tang. Skyll dem så i kaldt vann.
Skrell og finhakk løk og hvitløk. Finhakk selleristilkene. Dypp tomatene i kokende vann til skinnet sprekker. Trekk av skinnet, ta ut kjernene og finhakk tomatkjøttet.
Sett en stor gryte på middels varme og ha i 1 ss smør. Når smøret har smeltet og begynt å skumme, tilsetter du løk, hvitløk og selleri og freser det lett i et par minutter.
Bland inn tomater, safran og ½ ts alt og ta et par runder med pepperkvern. Fres det hele i et par minutter til før du heller vinen i gryten. Legg på lokk og la sausen putre på middels varme i 15 minutter. Sjekk krydringen. Salt og pepre hvis det trengs, men husk at blåskjellene er litt salte i seg selv.
Skru opp varmen og ha blåskjellene i gryten. Legg på lokk og la skjellene koke i 3-4 minutter. Skjell som ikke har åpnet seg må kastes.
Ta opp blåskjellene og legg dem i en bolle. Hold dem varme under lokk.
La sausen koke opp igjen og tilsett fløten. La sausen koke til den tykner litt. Hell sausen over blåskjellene og server dem umiddelbart.