Bruksanvisning
Klargjør blåskjellene for koking. Børst dem rene og skyll dem godt i flere vann.
Skrell og finhakk løken. Skrell og grovhakk hvitløken. Plukk bladene av persillen og finhakk stilkene.
Sett en stor gryte med 2 ss olje på middels varme. Når oljen er varm, tilsetter du løk og persillestilker. Fres det i ca 1 minutt. Tilsett så hvitløk og vin og til slutt safran, ½ ts salt og litt pepper.
Skru opp varmen og legg blåskjellene i gryten. Legg på lokk. Når skjellene åpner seg etter 4-5 minutter, er de klare. Skjell som ikke har åpnet seg, må kastes.
Ta opp blåskjellene og la dem avkjøles.
Sil kokekraften over i en kasserolle og la den koke til knapt ½ dl. La den avkjøles.
Plukk skjellmaten ut av skallene, men la noen være til garnityr. Hakk persillebladene.
Bland blåskjellkraften med like mye olivenolje. Tilsett ca 1 ss vineddik. Smak eventuelt til med mer salt.
Bland blåskjellene med dressingen og persillen. La dem gjerne stå en times tid, og anrett dem deretter på salatblader.