Flere resulteter finnes under oppskriften
Fiskekraft:
1 kg avskjær av sei, kveite eller piggvar
1 liten purre
1 gulrot
1 løk
1 liten persillerot
1 stilk persille
1 laurbærblad
1 ts hel pepper
4 ts salt
2 liter vann
Suppe:
1 kg ferske blåskjell
1 gulrot
1 liten purre
1 skalk sellerisot
1 ss finhakket løk
2 tomater
1 ss olivenolje
1 hvitløkfedd
½ krm safran
1 ½ liter fiskekraft + blåskjellkraft
¾ dl seterrømme
persille
Kok først fiskekraften: Børst avskjæret rent for blod. Legg det i kokekaret, hell på kaldt vann, kok opp uten lokk og skum godt. Tilsett rensede og grovt oppskårne gulrøtter og krydder. Kok kraften under lokk i 20.25 minutter. Sett den så til side og la den trekke ca 25 minutter. Sil kraften gjennom finmasket sil eller klede. Den må være helt klar.
Børst blåskjellene og damp dem i tørr kjele til de åpner seg, ca 5 minutter. Rens skjellmaten ut av skallene og sil kraften.
Rens suppegrønnsakene. Skjær gulrot og sellerirot i fine strimler, det hvite av purren i tynne ringer. Hakk løken fint. Flå tomatene, klem ut kjernen og skjær kjøttet i terninger.
Fres grønnsakene i olje uten at de tar farge. Tilsett knut hvitløk, safran og timian og rosmarin som er støtt fint i morter. Hell på blåskjellkraften og damp grønnsakene møre i 2-3 minutter.
Hell på fiskekraften og kok opp suppen. Skum og la trekke 15-20 minutter og øs suppen opp i varme tallerkener.
Legg en skje vispet rømme i hver tallerken og dryss med finhakket persille.
Blåskjell i vin- og fløtesaus (Mouclade)
Blåskjell med friske koriander og kokosmelk
Blåskjell med kokosmelk, ingefær og lime
Blåskjell med løksmak og spinat
Blåskjell og kylling i estragongelé
Blåskjellfrikassé med sjampinjong
Blåskjellsaus til båndspaghetti
Chiliblåskjell med krabbe og spaghetti
Dampede blåskjell med thaikrydder
Fiskefat med blåskjell og hvitløkmajones
Friterte blåskjell med kinakål
Marinert blåskjell med hollandaise
Røkte blåskjell med stekt hvitløk og artiskokker
Soppgratinerte blåskjell med risotto