Bruksanvisning
Hakk løk og hvitløk. Ha det i en gryte sammen med hvitvin og kok opp. Legg i skjellene og damp til de åpner seg. Sil kraften og sett den til side. Blir det ikke fullt 8 dl, må du spe på med vann. Fjern den øverste halvdelen av skjellene, og plasser de andre halvdelene med innmat på stødig underlag i langpanne (rynket aluminiumsfolie eller grovt havsalt).
Til soppsmøret finhakker du sopp og persille, har det i hurtigmikser sammen med smør og soyasaus, og kjører til smøret er luftig. Fordel dette i skjellene, som nå er ovnsklare.
Til blåskjellrisottoen grovhakker du løk og paprika og kjører i hurtigmikser. Fres dette litt i olje og tilsett så ris og blåskjellkraft. Kok svakt under lokk i ca 20 minutter, til risen er ferdig.
Mot slutten settes langpannen med skjell i stekeovnen under grill eller på 300 C til de er gylne. Det tar ikke lang tid!
Server blåskjellene og risen sammen med en grønn salat eller kalde marinerte grønnsaker til.