Bruksanvisning
Start med sausen. Press hvitløk i en bolle skylt med lunkent vann. Tilsett eggeplommene og rør godt sammen. Olivenolje tilsettes først dråpvis, deretter i en tynn stråle, mens du hele tiden pisker kraftig, akkurat som når du lager majones. Pisk til du har en majoneslignende konsistens, smak til med salt og pepper.
Noen bruker to hardkokte eggeplommer og to rå. Gni i tilfelle de to hardkokte sammen med hvitløk før de rå eggene tilsettes. Benytt ellers samme fremgangsmåte.
Skrell og kok grønnsakene. Hardkok eggene, og la torskefileten trekke ca 10-12 minutter, avhengig av tykkelsen, i saltet vann.
Blåskjellene børstes og vaskes godt, og dampes under lokk i litt hvitvin tilsatt hakket løk, hvitløk, salt og pepper, til de har åpnet seg, ca 4-6 minutter. Kast de skjellene som ikke åpner seg.
Grønnsaker, fisk, egg og skjell anrettes på stort fat, og det hele serveres med sausen i små boller ved siden av til å dyppe tilbehøret i.