Flere resulteter finnes under oppskriften
700 g blåskjell
5 ss hvitvin
2 ss smør
1 liten hakket rødløk
1 liten finhakket purre
1 finskåret gulrot
2 tomater, flådd uten frøhus, finhakket
2 presset hvitløkfedd
1 ss hakket frisk persille
1 ss frisk finhakket basilikum
1 finhakket stangselleri
½ rød paprika, renset og finhakket
2,5 dl kremfløte
salt
malt svartpepper
Skrubb skjellene og fjern skjeggtrådene. Kast ødelagte skjell og de som ikke vil lukke seg. Ha skjellene i en stor kjele med hvitvin og 1,5 dl vann.
Legg på lokk og la skjellene koke på sterk varme til de åpner seg, og kast de som er lukket. Ta op skjellene og legg dem i en skål som settes til side. Når skjellene har blitt kalde, dekkes de til og settes på et kjølig sted til retten skal lages ferdig.
Sil kraften gjennom et klede slik at alt rusk blir fjernet. Smelt smøret i den store kjelen og surr løk, purre, gulrot, tomat og hvitløk på sterk varme i 2-3 min.
Skru ned varmen og la det putre i 3 min til. Ha i kraft, 3 dl vann og urter og la det syde i 10 min. Fjern skjellene på blåskjellene, og legg dem i sammen med selleri, pepper og fløte. Smak til og server.
Blåskjell i vin- og fløtesaus (Mouclade)
Blåskjell med friske koriander og kokosmelk
Blåskjell med kokosmelk, ingefær og lime
Blåskjell med løksmak og spinat
Blåskjell og kylling i estragongelé
Blåskjellfrikassé med sjampinjong
Blåskjellsaus til båndspaghetti
Chiliblåskjell med krabbe og spaghetti
Dampede blåskjell med thaikrydder
Fiskefat med blåskjell og hvitløkmajones
Friterte blåskjell med kinakål
Marinert blåskjell med hollandaise
Røkte blåskjell med stekt hvitløk og artiskokker
Soppgratinerte blåskjell med risotto