Bruksanvisning
Skrap blåskjellene godt og fjern skjegget. Vask dem i flere vann og tørk godt.
Hell vinen i en stor gryte/kjele (ikke aluminium). Tilsett timian, laurbærblad og persille (knust mellom fingrene). La det få koke opp og tilsett blåskjell. Rør forsiktig med en teskje. Ta skjellene opp med skjeen så snart de åpner seg. Sett dem bort i en bolle. La kokevæsken få putre videre på sterk varme til den er kokt inn (redusert) til halvparten. Siles over i en bolle. Kast alle lukkede blåskjell.
Imens smeltes smøret i en liten kjele. Tilsett sjalottløk og la det frese under omrøring, ca 2 minutter, til det er gyldent. Tilsett redusert kokevæske og la det få småputre i ca 1 minutt.
Sil innholdet i kjelen tilbake i den store kokegryten, tilsett karri, kajennepepper og 2/3 av kremfløten. La det få koke sammen i 1 minutt. Pisk eggeplommene sammen i en liten bolle og tilsett resten av fløten. Visp 2 ss varm kjelevæske inn i eggeblandingen og hell den i kjelen. Tilsett blåskjellene og la alt få bli skikkelig gjennomvarmt over svak varme. Det skal ikke koke!
Ha blåskjellene i en pen suppeterrin, slå over sausen og server retten straks.