Bruksanvisning
Rens og fileter sjøtungene. Dryss filetene med halvparten av saltet.
Kok kraft på skinn og ben med så mye vann at det så vidt dekker, gulrot i skiver, grovhakket løk, resten av saltet og hvitvin. Kraften bør ikke koke mer enn 20 minutter, da den ellers lett vil få limsmak. Sil kraften.
Damp sjøtungefiletene forsiktig i fiskekraften.
Saus: Fres sjampinjonger i smør uten at de blir for brune.
Dryss med hvetemel og spe med kraft fra blåskjell og fiskekraft til en passe tykk saus.
Visp eggeplommene og fløte sammen og spe det i sausen. Tilsett blåskjell og la dem bli varme. Sausen må ikke koke.
Anrett sjøtungefiletene på varmt fat. Hell sausen over og pynt med grønt.
Server sjøtungene med kokt ris, erter og gulrøtter eller andre grønnsaker.