Bruksanvisning
Skrell og finhakk løk og hvitløk. Skjær tomatene grovt. Ta vare på laken. Del chilipepperen, skrap ut frøene og skjær den tynt på tvers.
Varm ca 1 dl olivenolje i en gryte. Legg i løken og fres den 1-2 minutter før du tilsetter hvitløk og chilipepper og fres i ytterligere 1 minutt.
Tilsett tomatene med laken, vin, kanel og oregano, 1 ts salt og noe pepper. Legg på lokk og la det hele småputre i 10 minutter.
Skyll blåskjellene godt i flere vann. Hakk persillen.
La tomatsausen koke opp. Ha i blåskjellene, legg på lokk og la blåskjellene koke i 2-3 minutter, eller til de åpner seg.
La blåskjellene avkjøles litt og plukk så skjellmaten ut av skallene. Ta vare på noen hele blåskjell til pynt.
Kok inn sausen til det halve og legg blåskjellene tilbake i sausen. Server landbrød til