Flere resulteter finnes under oppskriften
50 g smør eller margarin
275 g renskåret kyllingbryst
100 g kokt skinke
75 g reven Parmesan-ost
2 lett sammenvispede egg
nyreven muskatnøtt
salt
pepper
pastadeig av 3 egg og 300 g hvetemel (se egen oppskrift)
2 ss vegetabilsk olje
3 dl kremfløte
Begynn med kyllingfyllet. Hakk kyllingkjøttet fint og la det surre i halvparten av smøret i en stor stekepanne til det er mørt, ca 5 min. Ta pannen av varmen og la kjøttet avkjøles i 10 minutter.
Finhakk skinken. Kjør det stekte kyllingkjøttet i food processor sammen med skinke, 50 g Parmesan-ost, egg, 1 klype muskat og litt salt og pepper til alt er en fin røre.
Del pastadeigen i to og pakk hver del inn i plastfolie. La deigen hvile i 20 minutter. Kjevle en av bitene ut til et rektangel på ca. 65 x 25 cm.
Stikk ut rundinger med ca. 5 cm diameter. Bruk et kakemål eller et glass. Kjevle deigrestene ut på ny og stikk ut flere rundinger.
Legg en liten klatt av kyllingfyllet på hver runding; arbeid raskt så deigen ikke tørker. Pensle deigkantene med vann og brett rundingene over til halvmåner, med ytterkantene litt forskjøvet. Klem kantene godt sammen.
Fukt halvmånens spisser med litt vann og klem dem sammen til en ring rundt pekefingeren. Brett samtidig den forseglede kanten litt utover slik at det blir en liten "brem". Klem spissene godt sammen.
Legg tortelliniene på et melet håndkle etter hvert og la dem tørke mens du kjevler ut resten av deigen og gjentar det hele. De bør tørke i 30 minutter før du koker dem.
Kok opp 2 1/2 liter vann i en stor kasserolle og tilsett oljen og 2 ts salt. Legg i noen tortellini om gangen, og rør litt om så de ikke kleber seg til hverandre. La tortelliniene småkoke i ca. 5 min., til de er så vidt møre. Ta dem opp med hullsleiv og legg dem over i en varm, smurt serveringsbolle. Hold dem varme mens du koker resten.
Smelt resten av smøret i en annen kasserolle. Hell fløten i, gi den et oppkok og la den småkoke til den er blitt litt tykkere. Rør i resten av Parmesan-osten, bland alt godt og hell så sausen over pastaen. Server straks.
Blåskjellsaus til båndspaghetti
Bucatini med tomat- og chilisaus
Båndspaghetti med kjøtt- og ostesaus
Båndspaghetti med oste- og valnøttsaus
Båndspaghetti med tomatsaus og blåskjell
Cappelletti med tomater og fløte
Farfalle med gorgonzola- og fløtesaus
Festgryte med kjøttdeig og pasta
Fettuccine med røkelaks og vårløk
Fusilli med tomat- og balsamico-eddik-saus
Fusilli med tomat- og balsamico-eddik-saus
Garganelli med asparges og fløte
Grønn og hvit spaghetti med ostesaus
Linguine med pesto av soltørkede tomater
Linguine med skinke og mascarpone
Makaronipudding med tomater og purre
Nudler med kylling, reker og skinke
Nudler med sardeller og broccoli
Orecchiette med ansjos og broccoli
Paglia e Fieno med reker og vodka
Pappardelle med bacon, broccoli og sjampinjong
Pasta med hvitløk, bacon og salviesmør
Pasta med persille, sitron og artisjokk
Pasta med sei, tomat og basilikum
Pasta og ostesaus med grønnsaker
Pastaskjell med spinat og ricotta
Penne med kylling, pinjekjerner og gressløk
Penne med reker og artisjokker
Pipe rigate med skinke og erter
Rigatoni med vinterlig tomatsaus
Rigatoni med vinterlig tomatsaus
Spaghetti med ansjos og kapers
Spaghetti med ansjos og oliven
Spaghetti med blekksprut og erter
Spaghetti med egg, bacon og fløte
Spaghetti med fisk og asparges
Spaghetti med fløtesaus, skinke og sopp
Spaghetti med krabbe og chiliblåskjell
Spaghetti med laks og kantareller
Spaghetti med pikant blåskjell
Spaghetti med tomater og pancetta
Spaghetti med tomater, ansjos, oliven og kapers
Spaghetti med tunfisk og selleri
Spaghetti med tunfisk og sjampinjonger
Spaghetti med tunfisk, ansjos, oliven og mozzarella)
Spaghetti med tunfisk, sopp og bacon
Spaghetti med tunfisk/ansjos-saus
Stekte risnudler med reker og blekksprut
Tagliatelle med radicchio og fløte