Flere resulteter finnes under oppskriften
750 g skjell (blåskjell eller sandmusling)
salt
2 ss olivenolje
2 hvitløksfedder, finhakket
1 liten frisk rød chili, finhakket
2 tomater, uten skinn og frø skåret i terninger
nykvernet pepper
400 g fersk taglierni (spaghetti)
finhakket persille
Skyll skjellene i kaldt vann. Ha dem i en bolle, dekk med vann og la dem stå i kjøleskapet natten over. Skift vann ofte.
En time før du skal servere pastaen har du 1 ss salt i bollen med skjellene. Det gjør at du støter ut eventuelle sandpartikler. Renn av og skyll enda en gang.
Tilbered sausen: Varm oljen i en stor tykkbunnet panne over sterk varme. Tilsett skjellene, sett lokk på pannen og damp over sterk varme. Tilsett skjellene, sett lokk på pannen og damp over sterk varme til de åpner seg, ca 4 minutter. Rist på pannen av og til. Tilsett tomatterninger, smak til med salt og pepper og la alt bli gjennomvarmt. Sett lokk på og hold skjellsausen varm.
Fyll en stor gryte trekvart full med vann og kok opp. Ha 1 ts salt og pastaen i det fosskokende vannet. Kok til pastaen er al dente, 3-4 minutter. Renn av og ha den i en stor, varm serveringsbolle.
Hell skjellsausen over pastaen, tilsett persille og server.
Blåskjellsaus til båndspaghetti
Bucatini med tomat- og chilisaus
Båndspaghetti med kjøtt- og ostesaus
Båndspaghetti med oste- og valnøttsaus
Båndspaghetti med tomatsaus og blåskjell
Cappelletti med tomater og fløte
Farfalle med gorgonzola- og fløtesaus
Festgryte med kjøttdeig og pasta
Fettuccine med røkelaks og vårløk
Fusilli med tomat- og balsamico-eddik-saus
Fusilli med tomat- og balsamico-eddik-saus
Garganelli med asparges og fløte
Grønn og hvit spaghetti med ostesaus
Linguine med pesto av soltørkede tomater
Linguine med skinke og mascarpone
Makaronipudding med tomater og purre
Nudler med kylling, reker og skinke
Nudler med sardeller og broccoli
Orecchiette med ansjos og broccoli
Paglia e Fieno med reker og vodka
Pappardelle med bacon, broccoli og sjampinjong
Pasta med hvitløk, bacon og salviesmør
Pasta med persille, sitron og artisjokk
Pasta med sei, tomat og basilikum
Pasta og ostesaus med grønnsaker
Pastaskjell med spinat og ricotta
Penne med kylling, pinjekjerner og gressløk
Penne med reker og artisjokker
Pipe rigate med skinke og erter
Rigatoni med vinterlig tomatsaus
Rigatoni med vinterlig tomatsaus
Spaghetti med ansjos og kapers
Spaghetti med ansjos og oliven
Spaghetti med blekksprut og erter
Spaghetti med egg, bacon og fløte
Spaghetti med fisk og asparges
Spaghetti med fløtesaus, skinke og sopp
Spaghetti med krabbe og chiliblåskjell
Spaghetti med laks og kantareller
Spaghetti med pikant blåskjell
Spaghetti med tomater og pancetta
Spaghetti med tomater, ansjos, oliven og kapers
Spaghetti med tunfisk og selleri
Spaghetti med tunfisk og sjampinjonger
Spaghetti med tunfisk, ansjos, oliven og mozzarella)
Spaghetti med tunfisk, sopp og bacon
Spaghetti med tunfisk/ansjos-saus
Stekte risnudler med reker og blekksprut
Tagliatelle med radicchio og fløte