Flere resulteter finnes under oppskriften
500 g makaroni
salt
75 g smør
500 g purre
nykvernet svart pepper
500 g modne tomater
1 stor grønn chilipepper
100 g svarte oliven
1 ss tomatpuré
2 egg
2 ss melk
80 g revet kafalograviera-ost eller annen vellagret gul ost
Ha makaronien i rikelig med kokende, lettsaltet vann og kok den til den er myk, men fremdeles litt fast. Skyll makaronien under kaldt vann og la den renne av i en sikt. Smør en stor ildfast form og legg makaronien i den. Varm halvparten av smøret i en liten kasserolle til det begynner å bli brunt, og drypp det over makaronien i formen.
Forvarm stekeovnen til 200 C. Rens purrene og del dem i to på langs. Skyll purrene godt og skjær dem i 4 cm lange biter. Smelt resten av smøret i en stor kasserolle og damp purrebitene på svak varme under lokk i ca 10 minutter. Krydre med litt salt og pepper.
Legg purren på makaronien. Skyll tomatene og skjær dem i skiver. Legg dem på purren. Skyll chilien og del den i to på langs. Fjern frø og stilk og legg de halve chiliene på tomatene. Skyll olivenene og legg dem på toppen.
Rør ut tomatpuréen i 1 ¼ dl vann og drypp det i formen. Stek makaroniformen midt i ovnen i 35 minutter. Visp sammen egg og melk og hell det i formen. Dryss på osten. La formen stå i ovnen i 10 minutter til.
Blåskjellsaus til båndspaghetti
Bucatini med tomat- og chilisaus
Båndspaghetti med kjøtt- og ostesaus
Båndspaghetti med oste- og valnøttsaus
Båndspaghetti med tomatsaus og blåskjell
Cappelletti med tomater og fløte
Farfalle med gorgonzola- og fløtesaus
Festgryte med kjøttdeig og pasta
Fettuccine med røkelaks og vårløk
Fusilli med tomat- og balsamico-eddik-saus
Fusilli med tomat- og balsamico-eddik-saus
Garganelli med asparges og fløte
Grønn og hvit spaghetti med ostesaus
Linguine med pesto av soltørkede tomater
Linguine med skinke og mascarpone
Makaronipudding med tomater og purre
Nudler med kylling, reker og skinke
Nudler med sardeller og broccoli
Orecchiette med ansjos og broccoli
Paglia e Fieno med reker og vodka
Pappardelle med bacon, broccoli og sjampinjong
Pasta med hvitløk, bacon og salviesmør
Pasta med persille, sitron og artisjokk
Pasta med sei, tomat og basilikum
Pasta og ostesaus med grønnsaker
Pastaskjell med spinat og ricotta
Penne med kylling, pinjekjerner og gressløk
Penne med reker og artisjokker
Pipe rigate med skinke og erter
Rigatoni med vinterlig tomatsaus
Rigatoni med vinterlig tomatsaus
Spaghetti med ansjos og kapers
Spaghetti med ansjos og oliven
Spaghetti med blekksprut og erter
Spaghetti med egg, bacon og fløte
Spaghetti med fisk og asparges
Spaghetti med fløtesaus, skinke og sopp
Spaghetti med krabbe og chiliblåskjell
Spaghetti med laks og kantareller
Spaghetti med pikant blåskjell
Spaghetti med tomater og pancetta
Spaghetti med tomater, ansjos, oliven og kapers
Spaghetti med tunfisk og selleri
Spaghetti med tunfisk og sjampinjonger
Spaghetti med tunfisk, ansjos, oliven og mozzarella)
Spaghetti med tunfisk, sopp og bacon
Spaghetti med tunfisk/ansjos-saus
Stekte risnudler med reker og blekksprut
Tagliatelle med radicchio og fløte