Flere resulteter finnes under oppskriften
Bechamelsaus:
7,5 dl melk
1 ¾ dl kremfløte
50 g smør
75 g hvetemel
½ ts salt
litt pepper
½ ts malt muskatnøtt
100 g revet parmesan
Spinatfyll:
300 g spinat, vask bladene, fjern stilkene, forvell bladene i kokende vann 1 minutt og ha dem over i kaldt vann et øyeblikk før de finhakkes
250 g ricotta
½ ts salt
raust dryss av nykvernet svart pepper
Soppsaus:
2 hvitløkfedd, hakket
150 g sjalottløk i skiver
¾ dl olivenolje
300 g blandet villsopp i skiver (steinsopp)
2 kvister timian, risp av og hakk bladene
1 håndfull bladpersille, hakket
½ ts salt
raust dryss av nykvernet svart pepper
2 dl crème fraîche
Lasagne:
Bruk fersk eller tørket lasagne. Nok til tre lag ca 300 g for fersk, 250 g for tørket
Lag først bechamelsausen: Varm melk og fløte til det så vidt koker. Samtidig smeltes smøret i en tykkbunnet kjele. Tilsett melet og rør til en glatt jevning, som får koke et par minutter over lav varme. Pass på så den ikke blir brent.
Tilsett melken, litt om gangen, på lav varme. Visp sausen helt glatt og jevn mellom hver gang du tilsetter melk.
Krydre med salt, pepper og muskatnøtt og dryss over halvparten av parmesanen. Pisk sausen glatt og la den koke forsiktig i 10 minutter under stadig omrøring slik at den ikke brenner seg fast i bunnen av kjelen. Sett den til side, legg et stykke matpapir oppå sausen for å hindre snerk.
Bland ingrediensene til spinatfyllet i en bolle og sett det til side.
Lag soppsausen ved å frese sjalottløk og hvitløk i olje noen minutter på middels varme, tilsett sopp og la sausen koke videre i 10-15 minutter.
Tilsett resten av ingrediensene og la sausen koke litt inn på lav eller middels varme under hyppig omrøring.
Les på pakken hvis du bruker tørket lasagne, for å se om platene skal forkokes. Følg instruksene på pakken.
Begynn med å dekke bunnen av lasagneformen med litt bechamelsaus og legg på et lag lasagneplater. Fordel spinatfyllet oppå i et jevnt lag. Legg så et nytt lag lasagneplater og fordel soppsausen oppå. Så kommer det siste laget med pastaplater, og til slutt bechamelsaus. Dryss resten av parmesanen på toppen.
Stek lasagnen i 45 minutter ved 200 C. Sett den under stekeovnsgrillen til slutt hvis den ser ut til å trenge litt mer brunfarge.
Blåskjellsaus til båndspaghetti
Bucatini med tomat- og chilisaus
Båndspaghetti med kjøtt- og ostesaus
Båndspaghetti med oste- og valnøttsaus
Båndspaghetti med tomatsaus og blåskjell
Cappelletti med tomater og fløte
Farfalle med gorgonzola- og fløtesaus
Festgryte med kjøttdeig og pasta
Fettuccine med røkelaks og vårløk
Fusilli med tomat- og balsamico-eddik-saus
Fusilli med tomat- og balsamico-eddik-saus
Garganelli med asparges og fløte
Grønn og hvit spaghetti med ostesaus
Linguine med pesto av soltørkede tomater
Linguine med skinke og mascarpone
Makaronipudding med tomater og purre
Nudler med kylling, reker og skinke
Nudler med sardeller og broccoli
Orecchiette med ansjos og broccoli
Paglia e Fieno med reker og vodka
Pappardelle med bacon, broccoli og sjampinjong
Pasta med hvitløk, bacon og salviesmør
Pasta med persille, sitron og artisjokk
Pasta med sei, tomat og basilikum
Pasta og ostesaus med grønnsaker
Pastaskjell med spinat og ricotta
Penne med kylling, pinjekjerner og gressløk
Penne med reker og artisjokker
Pipe rigate med skinke og erter
Rigatoni med vinterlig tomatsaus
Rigatoni med vinterlig tomatsaus
Spaghetti med ansjos og kapers
Spaghetti med ansjos og oliven
Spaghetti med blekksprut og erter
Spaghetti med egg, bacon og fløte
Spaghetti med fisk og asparges
Spaghetti med fløtesaus, skinke og sopp
Spaghetti med krabbe og chiliblåskjell
Spaghetti med laks og kantareller
Spaghetti med pikant blåskjell
Spaghetti med tomater og pancetta
Spaghetti med tomater, ansjos, oliven og kapers
Spaghetti med tunfisk og selleri
Spaghetti med tunfisk og sjampinjonger
Spaghetti med tunfisk, ansjos, oliven og mozzarella)
Spaghetti med tunfisk, sopp og bacon
Spaghetti med tunfisk/ansjos-saus
Stekte risnudler med reker og blekksprut
Tagliatelle med radicchio og fløte