Flere resulteter finnes under oppskriften
1 ss olivenolje
5-6 skiver bacon uten svor, skåret i skiver
400 g hermetiske, hakkede italienske plommetomater
4 ss vann
350 g tørket farfalle
250 g frosne erter
50 g mascarpone
noen friske, revne basilikumblader
salt
nykvernet svart pepper
nyrevet parmesanost til servering
basilikumblader til pynt
Varm oljen i en mellomstor kjele og ha i baconet. La det surre på svak varme under stadig omrøring i 5-7 minutter.
Tilsett tomater og vann, og smak til med salt og pepper. Kok opp. Skru ned varmen, sett på lokk og la det småkoke i ca 15 minutter mens du rører av og til.
I mellomtiden koker du pastaen i saltet, kokende vann etter anvisningen på pakken.
Ha ertene i tomatsausen, rør godt og la det koke opp. Legg på lokk og la det putre i 5-8 minutter, til ertene er kokt og sausen er ganske tykk. Smak til med salt og pepper.
Skru av platen og tilsett mascarpone og revet basilikum. Rør godt, legg lokk på kjelen og la den stå et par minutter. Slå vannet av pastaen og ha den i en oppvarmet bolle. Hell sausen over pastaen og bland godt.
Serveres straks, pyntet med basilikum og med revet parmesan ved siden av.
Denne sausen skal serveres med vanlig hvit pasta, så det røde, grønne og hvite utgjør tricolore, de tre fargene i det italienske flagget.
Blåskjellsaus til båndspaghetti
Bucatini med tomat- og chilisaus
Båndspaghetti med kjøtt- og ostesaus
Båndspaghetti med oste- og valnøttsaus
Båndspaghetti med tomatsaus og blåskjell
Cappelletti med tomater og fløte
Farfalle med gorgonzola- og fløtesaus
Festgryte med kjøttdeig og pasta
Fettuccine med røkelaks og vårløk
Fusilli med tomat- og balsamico-eddik-saus
Fusilli med tomat- og balsamico-eddik-saus
Garganelli med asparges og fløte
Grønn og hvit spaghetti med ostesaus
Linguine med pesto av soltørkede tomater
Linguine med skinke og mascarpone
Makaronipudding med tomater og purre
Nudler med kylling, reker og skinke
Nudler med sardeller og broccoli
Orecchiette med ansjos og broccoli
Paglia e Fieno med reker og vodka
Pappardelle med bacon, broccoli og sjampinjong
Pasta med hvitløk, bacon og salviesmør
Pasta med persille, sitron og artisjokk
Pasta med sei, tomat og basilikum
Pasta og ostesaus med grønnsaker
Pastaskjell med spinat og ricotta
Penne med kylling, pinjekjerner og gressløk
Penne med reker og artisjokker
Pipe rigate med skinke og erter
Rigatoni med vinterlig tomatsaus
Rigatoni med vinterlig tomatsaus
Spaghetti med ansjos og kapers
Spaghetti med ansjos og oliven
Spaghetti med blekksprut og erter
Spaghetti med egg, bacon og fløte
Spaghetti med fisk og asparges
Spaghetti med fløtesaus, skinke og sopp
Spaghetti med krabbe og chiliblåskjell
Spaghetti med laks og kantareller
Spaghetti med pikant blåskjell
Spaghetti med tomater og pancetta
Spaghetti med tomater, ansjos, oliven og kapers
Spaghetti med tunfisk og selleri
Spaghetti med tunfisk og sjampinjonger
Spaghetti med tunfisk, ansjos, oliven og mozzarella)
Spaghetti med tunfisk, sopp og bacon
Spaghetti med tunfisk/ansjos-saus
Stekte risnudler med reker og blekksprut
Tagliatelle med radicchio og fløte