Flere resulteter finnes under oppskriften
4 ½ dl makaroni
3 liter vann
1 ½ ss salt
200 g røkt skinke eller kjøttrester
2 løk
2 dl reven ost
Eggestand:
3 egg
4 dl melk
1 ts salt
1 krm svart pepper
Makaroni finnes i ulike former og med forskjellig veggtykkelse. Har derfor ulike koketider og egenvekt, avhengig av sort:
Snarkokt makaroni 3 min, makaroniskruer 9-11 min, vanlig makaroni 12-15 min og makaroniskjell 12-15 min.
Makaroni finnes i ulike former og med forskjellig veggtykkelse. Har derfor ulike koketider og egenvekt, avhengig av sort:
Snarkokt makaroni 3 min, makaroniskruer 9-11 min, vanlig makaroni 12-15 min og makaroniskjell 12-15 min.
Kok opp vannet i et rommelig kokekar. Hell i salt og makaroni. Rør om til vannet koker opp på nytt, ellers kan makaronien klebe seg sammen. La makaronien fosskoke uten lokk. Ta opp en og prøv om den gir passe tyggemotstand.
Hell makaronien i et dørslag slik at kokevannet renner av. Skyll med kaldt vann og la den renne av. Fordel makaronien utover et ildfast fat.
Skjær skinke eller kjøtt i strimler. Skrell og hakk løken. Bland den kokte makaronien med kjøtt, løk og reven ost.
Visp sammen egg, melk, salt og pepper og hell det over makaroniblandingen. Stek puddingen midt i ovnen til den har stivnet og fått pen farge, ca 30 minutter ved 200 C.
Blåskjellsaus til båndspaghetti
Bucatini med tomat- og chilisaus
Båndspaghetti med kjøtt- og ostesaus
Båndspaghetti med oste- og valnøttsaus
Båndspaghetti med tomatsaus og blåskjell
Cappelletti med tomater og fløte
Farfalle med gorgonzola- og fløtesaus
Festgryte med kjøttdeig og pasta
Fettuccine med røkelaks og vårløk
Fusilli med tomat- og balsamico-eddik-saus
Fusilli med tomat- og balsamico-eddik-saus
Garganelli med asparges og fløte
Grønn og hvit spaghetti med ostesaus
Linguine med pesto av soltørkede tomater
Linguine med skinke og mascarpone
Makaronipudding med tomater og purre
Nudler med kylling, reker og skinke
Nudler med sardeller og broccoli
Orecchiette med ansjos og broccoli
Paglia e Fieno med reker og vodka
Pappardelle med bacon, broccoli og sjampinjong
Pasta med hvitløk, bacon og salviesmør
Pasta med persille, sitron og artisjokk
Pasta med sei, tomat og basilikum
Pasta og ostesaus med grønnsaker
Pastaskjell med spinat og ricotta
Penne med kylling, pinjekjerner og gressløk
Penne med reker og artisjokker
Pipe rigate med skinke og erter
Rigatoni med vinterlig tomatsaus
Rigatoni med vinterlig tomatsaus
Spaghetti med ansjos og kapers
Spaghetti med ansjos og oliven
Spaghetti med blekksprut og erter
Spaghetti med egg, bacon og fløte
Spaghetti med fisk og asparges
Spaghetti med fløtesaus, skinke og sopp
Spaghetti med krabbe og chiliblåskjell
Spaghetti med laks og kantareller
Spaghetti med pikant blåskjell
Spaghetti med tomater og pancetta
Spaghetti med tomater, ansjos, oliven og kapers
Spaghetti med tunfisk og selleri
Spaghetti med tunfisk og sjampinjonger
Spaghetti med tunfisk, ansjos, oliven og mozzarella)
Spaghetti med tunfisk, sopp og bacon
Spaghetti med tunfisk/ansjos-saus
Stekte risnudler med reker og blekksprut
Tagliatelle med radicchio og fløte