Flere resulteter finnes under oppskriften
TIL PASTAEN:
500 g hvetemel + til utbaking
salt
2 ss olivenolje
2 egg
SAUSEN:
300 g magert sideflesk eller bacon uten svor
2 løk
2 hvitløkfedd
1 stilk selleri
4 tomater
3 ss olivenolje
salt
nykvernet pepper
100 g revet vellagret gul ost
Sikt melet i en bolle. Tilsett 1 ts salt og lag en fordypning i midten. Ha olivenolje, sammenvispede egg og 1 ½ dl vann i fordypningen. Arbeid det hele sammen til en deig og kna den minst i 10 minutter. En kraftig kjøkkenmaskin kan også brukes. Pakk deigen i plast og la den hvile i 1 time.
Trill ut deigen til en pølse og del den i 6-8 emner. Kjevle ut ett emne til en stor, meget tynn leiv med melet kjevle og på godt melet bakebord så den ikke setter seg fast. Resten av deigen må oppbevares i plast slik at den ikke tørker ut.
Dryss litt mel på deigleiven og brett den i to.
Bruk en skarp, melet kniv og skjær pastadeigen i 1 x 1 cm firkanter. Løsne de to lagene forsiktig fra hverandre med kniven.
Legg pastarutene over på tørt kjøkkenhåndkle. Gjenta prosessen med resten av deigemnene.
Skjær flesket i små terninger. Skrell og finhakk løken og hvitløken. Skyll selleristilken og skjær den i terninger. Hakk selleribladene.
Dypp tomatene i kokende vann noen sekunder og flå dem. Skjær tomatkjøttet i terninger. Varm oljen i en stor stekepanne og brun flesketerningene på middels varme.
Tilsett løk, hvitløk og selleri og fres det under omrøring i ca 1 minutt. Tilsett tomatene og la dem frese med i 1 minutt. Smak til med salt og pepper.
Kok opp en stor kasserolle med lettsaltet vann. Ha i pastaen og la den fosskoke i ca 3 minutter. La pastaen renne av i et dørslag og legg den på et varmt serveringsfat. Hell på den varme sausen og dryss revet ost over. Serveres med èn gang.
Blåskjellsaus til båndspaghetti
Bucatini med tomat- og chilisaus
Båndspaghetti med kjøtt- og ostesaus
Båndspaghetti med oste- og valnøttsaus
Båndspaghetti med tomatsaus og blåskjell
Cappelletti med tomater og fløte
Farfalle med gorgonzola- og fløtesaus
Festgryte med kjøttdeig og pasta
Fettuccine med røkelaks og vårløk
Fusilli med tomat- og balsamico-eddik-saus
Fusilli med tomat- og balsamico-eddik-saus
Garganelli med asparges og fløte
Grønn og hvit spaghetti med ostesaus
Linguine med pesto av soltørkede tomater
Linguine med skinke og mascarpone
Makaronipudding med tomater og purre
Nudler med kylling, reker og skinke
Nudler med sardeller og broccoli
Orecchiette med ansjos og broccoli
Paglia e Fieno med reker og vodka
Pappardelle med bacon, broccoli og sjampinjong
Pasta med hvitløk, bacon og salviesmør
Pasta med persille, sitron og artisjokk
Pasta med sei, tomat og basilikum
Pasta og ostesaus med grønnsaker
Pastaskjell med spinat og ricotta
Penne med kylling, pinjekjerner og gressløk
Penne med reker og artisjokker
Pipe rigate med skinke og erter
Rigatoni med vinterlig tomatsaus
Rigatoni med vinterlig tomatsaus
Spaghetti med ansjos og kapers
Spaghetti med ansjos og oliven
Spaghetti med blekksprut og erter
Spaghetti med egg, bacon og fløte
Spaghetti med fisk og asparges
Spaghetti med fløtesaus, skinke og sopp
Spaghetti med krabbe og chiliblåskjell
Spaghetti med laks og kantareller
Spaghetti med pikant blåskjell
Spaghetti med tomater og pancetta
Spaghetti med tomater, ansjos, oliven og kapers
Spaghetti med tunfisk og selleri
Spaghetti med tunfisk og sjampinjonger
Spaghetti med tunfisk, ansjos, oliven og mozzarella)
Spaghetti med tunfisk, sopp og bacon
Spaghetti med tunfisk/ansjos-saus
Stekte risnudler med reker og blekksprut
Tagliatelle med radicchio og fløte