Flere resulteter finnes under oppskriften
750 g - 1 kg magert oksekjøtt
2 hvitløkfedd
skall og saft av 1 sitron
2 ss mel
salt
pepper
1 liten selleri
merian
75 g smør
2 1/2 dl kraft
1 dl rødvin
2 laurbærblader
200 g tomater
200 g nudler
2 ss smør
Tilbehør:
500 g kokte gulrøtter
persille
Skjær kjøttet i skiver og bank det ut.
Bland sitronskall, mel og krydder. Hakk sellerien og hvitløken fint. Fordel blandingen på kjøttstykkene og dryss litt merian over.
Rull kjøttet sammen og bind godt rundt. Dypp rullene i melblandingen.
Varm smøret på panne og stek kjøttet på alle sider i 10 minutter, til det er pent og brunt.
Tilsett kraft, laurbærblader, sitronsaft, flådde, hakkede tomater og la det småkoke ca 30 minutter til kjøttet er mørt.
I mellomtiden kokes nudlene i 2 l kokende, saltet vann. La dem renne av og rør smøret i. Kok gulrøttene.
Arranger det hele på et pent fat og pynt med persille.
Blåskjellsaus til båndspaghetti
Bucatini med tomat- og chilisaus
Båndspaghetti med kjøtt- og ostesaus
Båndspaghetti med oste- og valnøttsaus
Båndspaghetti med tomatsaus og blåskjell
Cappelletti med tomater og fløte
Farfalle med gorgonzola- og fløtesaus
Festgryte med kjøttdeig og pasta
Fettuccine med røkelaks og vårløk
Fusilli med tomat- og balsamico-eddik-saus
Fusilli med tomat- og balsamico-eddik-saus
Garganelli med asparges og fløte
Grønn og hvit spaghetti med ostesaus
Linguine med pesto av soltørkede tomater
Linguine med skinke og mascarpone
Makaronipudding med tomater og purre
Nudler med kylling, reker og skinke
Nudler med sardeller og broccoli
Orecchiette med ansjos og broccoli
Paglia e Fieno med reker og vodka
Pappardelle med bacon, broccoli og sjampinjong
Pasta med hvitløk, bacon og salviesmør
Pasta med persille, sitron og artisjokk
Pasta med sei, tomat og basilikum
Pasta og ostesaus med grønnsaker
Pastaskjell med spinat og ricotta
Penne med kylling, pinjekjerner og gressløk
Penne med reker og artisjokker
Pipe rigate med skinke og erter
Rigatoni med vinterlig tomatsaus
Rigatoni med vinterlig tomatsaus
Spaghetti med ansjos og kapers
Spaghetti med ansjos og oliven
Spaghetti med blekksprut og erter
Spaghetti med egg, bacon og fløte
Spaghetti med fisk og asparges
Spaghetti med fløtesaus, skinke og sopp
Spaghetti med krabbe og chiliblåskjell
Spaghetti med laks og kantareller
Spaghetti med pikant blåskjell
Spaghetti med tomater og pancetta
Spaghetti med tomater, ansjos, oliven og kapers
Spaghetti med tunfisk og selleri
Spaghetti med tunfisk og sjampinjonger
Spaghetti med tunfisk, ansjos, oliven og mozzarella)
Spaghetti med tunfisk, sopp og bacon
Spaghetti med tunfisk/ansjos-saus
Stekte risnudler med reker og blekksprut
Tagliatelle med radicchio og fløte