Flere resulteter finnes under oppskriften
350 g skylt, frisk eller 175 g dypfryst spinat
175 g Ricotta-ost eller Cottage Cheese
115 g reven Parmesan-ost
1 egg
1 knivsodd nyreven muskatnøtt eller malt allehånde
salt
pepper
pastadeig av 3 egg og 300 g hvetemel (se egen oppskrift)
75 g smør eller margarin
friske salvieblader, noen hakket og noen hele.
Begynn med fyllet. Legg spinaten i en kasserolle uten annet vann enn det som er igjen på bladene etter skyllingen. La den koke 5-10 minutter og så renne godt av før du hakker den fint. Dypfryst spinat skal bare tines og hakkes.
Bland spinat, Ricotta-ost eller Cottage Cheese, 65 g av Parmesan-osten, egg, muskat og litt salt og pepper.
Del pastadeigen i to og pakk den ene delen inn i plastfolie. Press den andre delen ut til et rektangel og kjevle den så ut til et nesten papirtynt flak; vær forsiktig så det ikke blir hull eller revner i deigen. Dekk den utkjevlede deigen med et fuktet klede, og kjevle så den andre halvdelen ut på samme måte.
Legg ved hjelp av to teskjeer fyllet ut i klatter på det sist utkjevlede deigflaket. Legg klattene i jevne rekker, med 4 cm avstand i begge retninger. Arbeid raskt slik at deigen ikke rekker å tørke.
Pensle deigen mellom klattene med vann eller sammenvispet egg - dette skal fungere som forsegling av pastaputene.
Fjern plastfolien fra det først utkjevlede deigflaket. Rull det opp på kjevlet (uten å strekke det ut!) og rull det av kjevlet over deigflaket med fyll på. Klem det øvre deigflaket forsiktig ned mellom fyllklattene, og press samtidig ut all luft mellom deiglagene.
Del det hele opp i små firkanter ved å skjære rette linjer mellom fyllklattene med bakkelsspore eller en skarp kniv. Legg pastaputene enkeltvis over på et godt melet pakeplate og la dem ligge og tørke i ca. 1 time før de koke (eller dekk dem med plastfolie og la dem ligge natten over i kjøleskapet).
Kok opp ca. 2 1/2 liter vann i en stor kasserolle. Tilsett 2 ts salt.
Legg i et par ravioli om gangen, og rør om slik at de ikke fester seg til hverandre. Et par dråper olje i vannet gjør at det ikke koker over. La ravioliene koke over svak varme til de er så vidt møre, ca. 5 minutter. Ta dem opp med hullsleiv og legg dem over i en varm, smurt serveringsbolle. Hold dem varme mens du koker resten.
Smelt smøret og tilsett resten av den revne Parmesan-osten sammen med hakkede salvieblader. Hell blandingen over raviolien og bland alt godt. Pynt med hele salvieblader og server straks.
Blåskjellsaus til båndspaghetti
Bucatini med tomat- og chilisaus
Båndspaghetti med kjøtt- og ostesaus
Båndspaghetti med oste- og valnøttsaus
Båndspaghetti med tomatsaus og blåskjell
Cappelletti med tomater og fløte
Farfalle med gorgonzola- og fløtesaus
Festgryte med kjøttdeig og pasta
Fettuccine med røkelaks og vårløk
Fusilli med tomat- og balsamico-eddik-saus
Fusilli med tomat- og balsamico-eddik-saus
Garganelli med asparges og fløte
Grønn og hvit spaghetti med ostesaus
Linguine med pesto av soltørkede tomater
Linguine med skinke og mascarpone
Makaronipudding med tomater og purre
Nudler med kylling, reker og skinke
Nudler med sardeller og broccoli
Orecchiette med ansjos og broccoli
Paglia e Fieno med reker og vodka
Pappardelle med bacon, broccoli og sjampinjong
Pasta med hvitløk, bacon og salviesmør
Pasta med persille, sitron og artisjokk
Pasta med sei, tomat og basilikum
Pasta og ostesaus med grønnsaker
Pastaskjell med spinat og ricotta
Penne med kylling, pinjekjerner og gressløk
Penne med reker og artisjokker
Pipe rigate med skinke og erter
Rigatoni med vinterlig tomatsaus
Rigatoni med vinterlig tomatsaus
Spaghetti med ansjos og kapers
Spaghetti med ansjos og oliven
Spaghetti med blekksprut og erter
Spaghetti med egg, bacon og fløte
Spaghetti med fisk og asparges
Spaghetti med fløtesaus, skinke og sopp
Spaghetti med krabbe og chiliblåskjell
Spaghetti med laks og kantareller
Spaghetti med pikant blåskjell
Spaghetti med tomater og pancetta
Spaghetti med tomater, ansjos, oliven og kapers
Spaghetti med tunfisk og selleri
Spaghetti med tunfisk og sjampinjonger
Spaghetti med tunfisk, ansjos, oliven og mozzarella)
Spaghetti med tunfisk, sopp og bacon
Spaghetti med tunfisk/ansjos-saus
Stekte risnudler med reker og blekksprut
Tagliatelle med radicchio og fløte