Bruksanvisning
Kok nudlene etter anvisningen på pakken i rikelig, lettsaltet vann tilsatt litt olje. Sil av kokevannet. Rens scampiene og skjær ut tarmen, den mørke strengen i ryggen. Bruk en skarp kniv og skjær et V-formet snitt. Eller rens rekene.
Stek hvitløken i varm olje til den er gyllen. Tilsett østerssaus eller soyasaus, vann eller buljong. Kok opp og tilsett rå scampi og blekksprut. Kokte reker tilsettes senere.
Kok i 1 minutt. Tilsett bønneskudd, nudler og pepper og kok i 2 minutter. Kokte reker tilsettes etter 1 minutt. Varm opp under omrøring. Smak eventuelt til med mer krydder. Pynt med hakket grønt.
Østerssaus er en tykk, salt saus laget av østers. Prøv å få tak i den i en butikk som selger eksotiske varer. Den har lang holdbarhet og kan brukes som krydder i norske retter også. Til nød kan den erstattes med soyasaus, men det blir en annen smak.
Kinesiske nudler er laget av hvete, ris eller bønnemel. I Norge kan vi kjøpe dem tørkede, og de må enten kokes eller bløtes før bruk. Hvetenudlene sveller som vanlig spaghetti eller pasta, mens ris- og bønnenudler beholder sin opprinnelige fasong.