Flere resulteter finnes under oppskriften
500 g makaroni
salt
1 stor løk
4 ss olivenolje
600 g kjøttdeig
700 g tomater
2 ½ dl tørr hvitvin
1 knivspiss kanel
1 knivspiss allehånde
3 ss smør
4 ss hvetemel
7 ½ dl melk
nykvernet svart pepper
1 klype revet muskatnøtt
1 ss sitronsaft
3 egg
200 g revet kefalotiri-ost eller annen vellagret gul ost
10-12 stilker bladpersille eller vanlig persille
Kok makaronien i rikelig med lettsaltet vann til den er myk, men fremdeles litt fast. Skyll den under kaldt vann og la den renne av i en sikt. Skrell og hakk løken. Varm oljen og fres løken på middels varme til den er myk og blank. Ha i kjøttdeigen og brun den mens du klemmer på den med en gaffel så den korner seg.
Forvarm stekeovnen til 175 C. Dypp tomatene i kokende vann noen sekunder og flå dem. Skjær tomatkjøttet i terninger og bland det med kjøttdeigen. Tilsett vin, kanel, allehånde, salt og 1 ¼ dl vann. Kok kjøttsausen på svak varme i ca 10 minutter og sett den til side.
Smelt smøret i en liten kasserolle. Dryss på melet og rør til det har løst seg opp. Spe med melken litt etter litt mens du rører hele tiden. La sausen koke under omrøring i 5 minutter. Smak den til med salt, pepper, revet muskat og sitronsaft. Avkjøl sausen litt. Visp sammen to av eggene og rør dem i sausen.
Smør en stor ildfast form godt. Legg halvparten av makaronien i bunnen av formen. Dryss på litt revet ost. Skyll og tørk persillen og finhakk bladene. Rør persillen og det siste egget i kjøttsausen. Ha kjøttsausen i et jevnt lag i formen.
Legg resten av makaronien på toppen og hell den hvite sausen over i et jevnt lag. Dryss på resten av osten. Stek makaroniformen midt i ovnen i ca 45 minutter, eller til overflaten er pent brun.
Blåskjellsaus til båndspaghetti
Bucatini med tomat- og chilisaus
Båndspaghetti med kjøtt- og ostesaus
Båndspaghetti med oste- og valnøttsaus
Båndspaghetti med tomatsaus og blåskjell
Cappelletti med tomater og fløte
Farfalle med gorgonzola- og fløtesaus
Festgryte med kjøttdeig og pasta
Fettuccine med røkelaks og vårløk
Fusilli med tomat- og balsamico-eddik-saus
Fusilli med tomat- og balsamico-eddik-saus
Garganelli med asparges og fløte
Grønn og hvit spaghetti med ostesaus
Linguine med pesto av soltørkede tomater
Linguine med skinke og mascarpone
Makaronipudding med tomater og purre
Nudler med kylling, reker og skinke
Nudler med sardeller og broccoli
Orecchiette med ansjos og broccoli
Paglia e Fieno med reker og vodka
Pappardelle med bacon, broccoli og sjampinjong
Pasta med hvitløk, bacon og salviesmør
Pasta med persille, sitron og artisjokk
Pasta med sei, tomat og basilikum
Pasta og ostesaus med grønnsaker
Pastaskjell med spinat og ricotta
Penne med kylling, pinjekjerner og gressløk
Penne med reker og artisjokker
Pipe rigate med skinke og erter
Rigatoni med vinterlig tomatsaus
Rigatoni med vinterlig tomatsaus
Spaghetti med ansjos og kapers
Spaghetti med ansjos og oliven
Spaghetti med blekksprut og erter
Spaghetti med egg, bacon og fløte
Spaghetti med fisk og asparges
Spaghetti med fløtesaus, skinke og sopp
Spaghetti med krabbe og chiliblåskjell
Spaghetti med laks og kantareller
Spaghetti med pikant blåskjell
Spaghetti med tomater og pancetta
Spaghetti med tomater, ansjos, oliven og kapers
Spaghetti med tunfisk og selleri
Spaghetti med tunfisk og sjampinjonger
Spaghetti med tunfisk, ansjos, oliven og mozzarella)
Spaghetti med tunfisk, sopp og bacon
Spaghetti med tunfisk/ansjos-saus
Stekte risnudler med reker og blekksprut
Tagliatelle med radicchio og fløte