Flere resulteter finnes under oppskriften
200 g makaroni
1 ss smør
1 1/2 ss hvetemel
1 1/2 dl melk
350 g hermetiske (italienske) tomater eller friske flådde tomater
200 g ost
1 ts sennep
salt
pepper
2 tomater i skiver til pynt
Kok makaronien i 2 l kokende vann tilsatt 2 ts salt i ca 15 min. La den renne godt av og skyll i kaldt vann.
Smelt smøret til sausen og rør inn hvetemelet, spe med melken og la det koke til det tykner.
Hell kraften fra tomatboksen og ha på vann til det blir 1 1/2 dl. Rør dette i sausen og varm den forsiktig så den ikke koker.
Rør inn halvparten av den revne osten, og smak til med sennep, salt og pepper.
Legg halvparten av tomatene i bunnen av en ovnfast form.
Bland saus og makaroni og ha halvparten av blandingen i formen, deretter tomater og så resten av makaronien.
Dryss over resten av osten, pynt med tomatskiver og stek midt i ovnen ved 200 C i 30 minutter.
Serveres rett fra formen med en grønnsalat eller kokte grønnsaker til.
Blåskjellsaus til båndspaghetti
Bucatini med tomat- og chilisaus
Båndspaghetti med kjøtt- og ostesaus
Båndspaghetti med oste- og valnøttsaus
Båndspaghetti med tomatsaus og blåskjell
Cappelletti med tomater og fløte
Farfalle med gorgonzola- og fløtesaus
Festgryte med kjøttdeig og pasta
Fettuccine med røkelaks og vårløk
Fusilli med tomat- og balsamico-eddik-saus
Fusilli med tomat- og balsamico-eddik-saus
Garganelli med asparges og fløte
Grønn og hvit spaghetti med ostesaus
Linguine med pesto av soltørkede tomater
Linguine med skinke og mascarpone
Makaronipudding med tomater og purre
Nudler med kylling, reker og skinke
Nudler med sardeller og broccoli
Orecchiette med ansjos og broccoli
Paglia e Fieno med reker og vodka
Pappardelle med bacon, broccoli og sjampinjong
Pasta med hvitløk, bacon og salviesmør
Pasta med persille, sitron og artisjokk
Pasta med sei, tomat og basilikum
Pasta og ostesaus med grønnsaker
Pastaskjell med spinat og ricotta
Penne med kylling, pinjekjerner og gressløk
Penne med reker og artisjokker
Pipe rigate med skinke og erter
Rigatoni med vinterlig tomatsaus
Rigatoni med vinterlig tomatsaus
Spaghetti med ansjos og kapers
Spaghetti med ansjos og oliven
Spaghetti med blekksprut og erter
Spaghetti med egg, bacon og fløte
Spaghetti med fisk og asparges
Spaghetti med fløtesaus, skinke og sopp
Spaghetti med krabbe og chiliblåskjell
Spaghetti med laks og kantareller
Spaghetti med pikant blåskjell
Spaghetti med tomater og pancetta
Spaghetti med tomater, ansjos, oliven og kapers
Spaghetti med tunfisk og selleri
Spaghetti med tunfisk og sjampinjonger
Spaghetti med tunfisk, ansjos, oliven og mozzarella)
Spaghetti med tunfisk, sopp og bacon
Spaghetti med tunfisk/ansjos-saus
Stekte risnudler med reker og blekksprut
Tagliatelle med radicchio og fløte