Flere resulteter finnes under oppskriften
300 g båndspaghetti
1 løk
1 fedd hvitløk
1 gulrot
1 skive sellerirot
2 ss olivenolje
1-2 ss smør
250 g kjøtt- eller karbonadedeig
4 skiver bacon
3 ss tomatpuré
2-3 dl buljong ev terning
salt
pepper
paprikapulver
frisk eller tørket timian
1 laurbærblad
1dl rødvin
150 g revet ost
Kok spaghettien ca 8 minutter og la den renne av seg i et dørslag. Ha spaghettien tilbake i gryten med 1 ss smør. Rist forsiktig på gryten over varmen.
Skrell og hakk løk og hvitløk. Skrell gulrot og selleri og riv begge deler grovt. La alt surre i smør og olje i en vid og lav gryte.
Klipp baconskivene i strimler. Ha karbonadedeig og baconstrimler i gryten og la det steke under omrøring på ganske sterk varme til kjøttet er småkornet.
Tilsett tomatpuré og buljong, og krydder og krydderurter etter smak. La kjøttsausen småkoke uten lokk i 20 minutter. Ta opp laurbærbladet og tilsett rødvinen.
Legg halvparten av kjøttsausen i et smurt ildfast fat, fordél spaghettien over og hell på resten av kjøttsausen. Dryss med revet ost, gjerne Sveitserost blandet med Parmesan, sett retten i varm ovn på midterste rille ved 200 C i ca 20 minutter.
Serveres direkte fra ovnen, med en bolle grønn salat og eventuelt mer revet Parmesan til.
Blåskjellsaus til båndspaghetti
Bucatini med tomat- og chilisaus
Båndspaghetti med kjøtt- og ostesaus
Båndspaghetti med oste- og valnøttsaus
Båndspaghetti med tomatsaus og blåskjell
Cappelletti med tomater og fløte
Farfalle med gorgonzola- og fløtesaus
Festgryte med kjøttdeig og pasta
Fettuccine med røkelaks og vårløk
Fusilli med tomat- og balsamico-eddik-saus
Fusilli med tomat- og balsamico-eddik-saus
Garganelli med asparges og fløte
Grønn og hvit spaghetti med ostesaus
Linguine med pesto av soltørkede tomater
Linguine med skinke og mascarpone
Makaronipudding med tomater og purre
Nudler med kylling, reker og skinke
Nudler med sardeller og broccoli
Orecchiette med ansjos og broccoli
Paglia e Fieno med reker og vodka
Pappardelle med bacon, broccoli og sjampinjong
Pasta med hvitløk, bacon og salviesmør
Pasta med persille, sitron og artisjokk
Pasta med sei, tomat og basilikum
Pasta og ostesaus med grønnsaker
Pastaskjell med spinat og ricotta
Penne med kylling, pinjekjerner og gressløk
Penne med reker og artisjokker
Pipe rigate med skinke og erter
Rigatoni med vinterlig tomatsaus
Rigatoni med vinterlig tomatsaus
Spaghetti med ansjos og kapers
Spaghetti med ansjos og oliven
Spaghetti med blekksprut og erter
Spaghetti med egg, bacon og fløte
Spaghetti med fisk og asparges
Spaghetti med fløtesaus, skinke og sopp
Spaghetti med krabbe og chiliblåskjell
Spaghetti med laks og kantareller
Spaghetti med pikant blåskjell
Spaghetti med tomater og pancetta
Spaghetti med tomater, ansjos, oliven og kapers
Spaghetti med tunfisk og selleri
Spaghetti med tunfisk og sjampinjonger
Spaghetti med tunfisk, ansjos, oliven og mozzarella)
Spaghetti med tunfisk, sopp og bacon
Spaghetti med tunfisk/ansjos-saus
Stekte risnudler med reker og blekksprut
Tagliatelle med radicchio og fløte