Flere resulteter finnes under oppskriften
1 aubergine
salt
pepper
1 løk
1 fedd hvitløk
1 grønn paprika
1 rød paprika
3 middels store squash
350 g tomater
2 ts hakket frisk basilikum
400 g spaghetti av sammalt hvete
nyreven Parmesan-ost til servering
Skjær auberginen i terninger, legg disse i ett lag på en tallerken og dryss salt over dem. La auberginebitene "svette" i 30 minutter.
Gjør i stand resten av grønnsakene til ratatouillesausen imens. Skrell og hakk løken meget fint. Knus hvitløken med et bredt knivblad mot en skjærefjøl.
Del paprikaen i to, rens den for ribber og frø og skyll den godt. Skjær paprikakjøttet i tynne strimler.
Skjær toppen og stilkenden av squashene, men ikke skrell dem. Skjær dem i meget tynne skiver.
Flå tomatene: Legg dem i en bolle som tåler varme, og hell på kokende vann til det står over tomatene. La dem ligge slik i 2 minutter, og ha dem over i en bolle med kaldt vann. Ta én om gangen opp av vannet og trekk skallet av med fingrene. Hakk tomatkjøttet fint.
Ha auberginebitene over i et dørslag og skyll dem godt under rennende kaldt vann. Ha dem sammen med resten av grønnsakene i en stor tykkbunnet kasserolle, og tilsett basilikum og salt og pepper etter smak. Legg lokk over og la alt småkoke over moderat varme i 30 minutter. Ryst kasserollen av og til og rør hyppig om i grønnsakene.
Ha spaghettien i en annen stor kasserolle med kokende lettsaltet vann, og la den småkoke uten lokk i 12 minutter (eller etter anvisning på pakken) til den er mør, men fremdeles fast.
La spaghettien renne godt av seg og ha den over i en varm serveringsbolle. Smak sausen til med mer krydder om nødvendig, og hell den over spaghettien. Server straks med reven Parmesan-ost ved siden av.
Blåskjellsaus til båndspaghetti
Bucatini med tomat- og chilisaus
Båndspaghetti med kjøtt- og ostesaus
Båndspaghetti med oste- og valnøttsaus
Båndspaghetti med tomatsaus og blåskjell
Cappelletti med tomater og fløte
Farfalle med gorgonzola- og fløtesaus
Festgryte med kjøttdeig og pasta
Fettuccine med røkelaks og vårløk
Fusilli med tomat- og balsamico-eddik-saus
Fusilli med tomat- og balsamico-eddik-saus
Garganelli med asparges og fløte
Grønn og hvit spaghetti med ostesaus
Linguine med pesto av soltørkede tomater
Linguine med skinke og mascarpone
Makaronipudding med tomater og purre
Nudler med kylling, reker og skinke
Nudler med sardeller og broccoli
Orecchiette med ansjos og broccoli
Paglia e Fieno med reker og vodka
Pappardelle med bacon, broccoli og sjampinjong
Pasta med hvitløk, bacon og salviesmør
Pasta med persille, sitron og artisjokk
Pasta med sei, tomat og basilikum
Pasta og ostesaus med grønnsaker
Pastaskjell med spinat og ricotta
Penne med kylling, pinjekjerner og gressløk
Penne med reker og artisjokker
Pipe rigate med skinke og erter
Rigatoni med vinterlig tomatsaus
Rigatoni med vinterlig tomatsaus
Spaghetti med ansjos og kapers
Spaghetti med ansjos og oliven
Spaghetti med blekksprut og erter
Spaghetti med egg, bacon og fløte
Spaghetti med fisk og asparges
Spaghetti med fløtesaus, skinke og sopp
Spaghetti med krabbe og chiliblåskjell
Spaghetti med laks og kantareller
Spaghetti med pikant blåskjell
Spaghetti med tomater og pancetta
Spaghetti med tomater, ansjos, oliven og kapers
Spaghetti med tunfisk og selleri
Spaghetti med tunfisk og sjampinjonger
Spaghetti med tunfisk, ansjos, oliven og mozzarella)
Spaghetti med tunfisk, sopp og bacon
Spaghetti med tunfisk/ansjos-saus
Stekte risnudler med reker og blekksprut
Tagliatelle med radicchio og fløte