Flere resulteter finnes under oppskriften
300 g fin sammalt hvete
1 ts salt
3 sammenvispede egg
3 ts olivenolje
evt. litt vann
Sikt mel og salt i en haug på bakebordet. Lag en fordypning i midten og hell eggene og oljen i.
Før litt mel inn mot midten med en gaffel, og visp det inn i eggene.
Arbeid så raskt inn resten av melet med fingrene.
Hvis det fremdeles er tørt mel som ikke lar seg innarbeide, tilsetter du noen dråper vann. Men ikke for mye vann - deigen skal virke grov. Tilsetter du for mye vann vil den ferdige pastaen bli seig og ufordøyelig.
Legg deigen på rent, melet underlag. Dryss mel på hendene.
Kba deigen kraftig, akkurat som når du lager en brøddeig. Bruk håndroten, ikke håndflaten. Brett deigen mot deg, og press den så i retning fra deg.
Arbeid deigen på denne måten i 10-15 minutter. Den skal være glatt og lett å brette. Det skal være små blærer i deigens overflate. Kutt ikke ned på eltingen - det er den som gjør deigen elastisk og lett å kjevle ut. Dette er særlig viktig hvis du ikke har pastamaskin, men kjevler og former deigen for hånd.
Lag en ball av deigen og la den hvile i 10-20 minutter i en melet bolle dekket med et rent håndkle.
Blåskjellsaus til båndspaghetti
Bucatini med tomat- og chilisaus
Båndspaghetti med kjøtt- og ostesaus
Båndspaghetti med oste- og valnøttsaus
Båndspaghetti med tomatsaus og blåskjell
Cappelletti med tomater og fløte
Farfalle med gorgonzola- og fløtesaus
Festgryte med kjøttdeig og pasta
Fettuccine med røkelaks og vårløk
Fusilli med tomat- og balsamico-eddik-saus
Fusilli med tomat- og balsamico-eddik-saus
Garganelli med asparges og fløte
Grønn og hvit spaghetti med ostesaus
Linguine med pesto av soltørkede tomater
Linguine med skinke og mascarpone
Makaronipudding med tomater og purre
Nudler med kylling, reker og skinke
Nudler med sardeller og broccoli
Orecchiette med ansjos og broccoli
Paglia e Fieno med reker og vodka
Pappardelle med bacon, broccoli og sjampinjong
Pasta med hvitløk, bacon og salviesmør
Pasta med persille, sitron og artisjokk
Pasta med sei, tomat og basilikum
Pasta og ostesaus med grønnsaker
Pastaskjell med spinat og ricotta
Penne med kylling, pinjekjerner og gressløk
Penne med reker og artisjokker
Pipe rigate med skinke og erter
Rigatoni med vinterlig tomatsaus
Rigatoni med vinterlig tomatsaus
Spaghetti med ansjos og kapers
Spaghetti med ansjos og oliven
Spaghetti med blekksprut og erter
Spaghetti med egg, bacon og fløte
Spaghetti med fisk og asparges
Spaghetti med fløtesaus, skinke og sopp
Spaghetti med krabbe og chiliblåskjell
Spaghetti med laks og kantareller
Spaghetti med pikant blåskjell
Spaghetti med tomater og pancetta
Spaghetti med tomater, ansjos, oliven og kapers
Spaghetti med tunfisk og selleri
Spaghetti med tunfisk og sjampinjonger
Spaghetti med tunfisk, ansjos, oliven og mozzarella)
Spaghetti med tunfisk, sopp og bacon
Spaghetti med tunfisk/ansjos-saus
Stekte risnudler med reker og blekksprut
Tagliatelle med radicchio og fløte