Flere resulteter finnes under oppskriften
2 ss olivenolje
¼ stor løk, finhakket
1 knust hvitløkfedd
1-2 ss puré av soltørkede tomater
2 dl panna da cucina eller matfløte
350 g fersk eller tørket paglia e fieno
12 rensede kjempereker, hakket
2 ss vodka
salt
nykvernet svart pepper
Kombinasjonen av reker og vodka virker kanskje uvanlig, men dette er blitt en moderne klassiker i Italia. Her serveres den med pasta i to farger, men sausen passer like godt til kort pasta som penne, rigatoni og farfalle.
Varm oljen i en mellomstor kjele, ha i løk og hvitløk, og la det surre under stadig omrøring i ca 5 minutter til det er mykt.
Ha i tomatpuré og rør et par minutter. Tilsett fløte og kok opp under omrøring. Smak til med salt og pepper, og la sausen småkoke til den tykner. Ta kjelen av varmen.
Kok pastaen etter anvisningen på pakken. Når den er nesten kokt, har du reker og vodka i sausen, og varmer opp på middels varme et par minutter.
Hell vannet av pastaen og ha den i en oppvarmet bolle. Øs sausen over og bland godt. Serveres straks i fire oppvarmede skåler.
Blåskjellsaus til båndspaghetti
Bucatini med tomat- og chilisaus
Båndspaghetti med kjøtt- og ostesaus
Båndspaghetti med oste- og valnøttsaus
Båndspaghetti med tomatsaus og blåskjell
Cappelletti med tomater og fløte
Farfalle med gorgonzola- og fløtesaus
Festgryte med kjøttdeig og pasta
Fettuccine med røkelaks og vårløk
Fusilli med tomat- og balsamico-eddik-saus
Fusilli med tomat- og balsamico-eddik-saus
Garganelli med asparges og fløte
Grønn og hvit spaghetti med ostesaus
Linguine med pesto av soltørkede tomater
Linguine med skinke og mascarpone
Makaronipudding med tomater og purre
Nudler med kylling, reker og skinke
Nudler med sardeller og broccoli
Orecchiette med ansjos og broccoli
Paglia e Fieno med reker og vodka
Pappardelle med bacon, broccoli og sjampinjong
Pasta med hvitløk, bacon og salviesmør
Pasta med persille, sitron og artisjokk
Pasta med sei, tomat og basilikum
Pasta og ostesaus med grønnsaker
Pastaskjell med spinat og ricotta
Penne med kylling, pinjekjerner og gressløk
Penne med reker og artisjokker
Pipe rigate med skinke og erter
Rigatoni med vinterlig tomatsaus
Rigatoni med vinterlig tomatsaus
Spaghetti med ansjos og kapers
Spaghetti med ansjos og oliven
Spaghetti med blekksprut og erter
Spaghetti med egg, bacon og fløte
Spaghetti med fisk og asparges
Spaghetti med fløtesaus, skinke og sopp
Spaghetti med krabbe og chiliblåskjell
Spaghetti med laks og kantareller
Spaghetti med pikant blåskjell
Spaghetti med tomater og pancetta
Spaghetti med tomater, ansjos, oliven og kapers
Spaghetti med tunfisk og selleri
Spaghetti med tunfisk og sjampinjonger
Spaghetti med tunfisk, ansjos, oliven og mozzarella)
Spaghetti med tunfisk, sopp og bacon
Spaghetti med tunfisk/ansjos-saus
Stekte risnudler med reker og blekksprut
Tagliatelle med radicchio og fløte