Flere resulteter finnes under oppskriften
2 ss olivenolje
1 løk
50 g gulrøtter
100 g små, friske sjampinjonger
50 sideflesk
1 fedd hvitløk
500 g okse- eller kalvekarbonade
350 g friske tomater
1 ss tomatpuré
1 1/2 dl tørr hvitvin
1 1/2 dl oksebuljong (terning)
2 laurbærblad
salt
pepper
9 dl melk
skiver av løk, gulrot, stangselleri
6 pepperkorn
100 g smør eller margarin
75 g hvetemel
12-15 forkokte lasagneplater
4 ss reven Parmesan-ost
Rens og hakk løken. Skrell gulrøttene og hakk dem fint. Tørk godt av sjampinjongene og skjær dem i skiver. Knus hvitløken. Renskjær flesket og skjær det i små terninger. Flå friske tomater, rens dem for frø og hakk dem.
Varm oljen i en stor, tykkbunnet kasserolle og tilsett løk, gulrøtter, sjampinjonger, flesketerninger og hvitløk. La alt surre under omrøring i 1-2 minutter. Tilsett karbonadedeigen og brun den over sterk varme i 2 minutter.
Tilsett tomater med saft, tomatpuré, vin, buljong og laurbærblader, og krydre med salt og pepper etter smak. La det hele koke opp. Skru varmen litt ned og la alt småkoke under lokk i ca. 35 minutter.
Lag béchamelsausen imens: Hell melken i en kasserolle og tilsetter et par skiver løk, gulrot og selleri. La melken få et oppkok, ta den så av varmen og la den stå tildekket i ca 15 minutter, slik at den tar smak av grønnsakene.
Sil melken ned i en mugge. Smelt smøret i en kasserolle, tilsett melet og la jevningen surre over svak varme i 2 minutter, mens du hele tiden rører med en teskje. Ta jevningen av varmen og spe den med melken, litt etter litt. Rør godt etter hver tilsetning, slik at det ikke blir klumper. La sausen koke langsomt opp og så småkoke under stadig omrøring til den er passe tykk, 2-3 minutter. Krydre med salt og pepper etter smak.
Legg tredjeparten av kjøttsausen i en smurt, ildfast form. Dekk med 4-5 lasagneplater og hell tredjeparten av béchamelsausen over. Gjenta disse lagene enda to ganger. Det øverste laget béchamlesaus skal dekke lasagneplatene helt. Dryss reven parmesan-ost på toppen.
Sett formen på en bakeplate og la den stå i ovnen ved 180 C til toppen er boblende og har fått fin brunfarge, ca. 45 minutter.
Blåskjellsaus til båndspaghetti
Bucatini med tomat- og chilisaus
Båndspaghetti med kjøtt- og ostesaus
Båndspaghetti med oste- og valnøttsaus
Båndspaghetti med tomatsaus og blåskjell
Cappelletti med tomater og fløte
Farfalle med gorgonzola- og fløtesaus
Festgryte med kjøttdeig og pasta
Fettuccine med røkelaks og vårløk
Fusilli med tomat- og balsamico-eddik-saus
Fusilli med tomat- og balsamico-eddik-saus
Garganelli med asparges og fløte
Grønn og hvit spaghetti med ostesaus
Linguine med pesto av soltørkede tomater
Linguine med skinke og mascarpone
Makaronipudding med tomater og purre
Nudler med kylling, reker og skinke
Nudler med sardeller og broccoli
Orecchiette med ansjos og broccoli
Paglia e Fieno med reker og vodka
Pappardelle med bacon, broccoli og sjampinjong
Pasta med hvitløk, bacon og salviesmør
Pasta med persille, sitron og artisjokk
Pasta med sei, tomat og basilikum
Pasta og ostesaus med grønnsaker
Pastaskjell med spinat og ricotta
Penne med kylling, pinjekjerner og gressløk
Penne med reker og artisjokker
Pipe rigate med skinke og erter
Rigatoni med vinterlig tomatsaus
Rigatoni med vinterlig tomatsaus
Spaghetti med ansjos og kapers
Spaghetti med ansjos og oliven
Spaghetti med blekksprut og erter
Spaghetti med egg, bacon og fløte
Spaghetti med fisk og asparges
Spaghetti med fløtesaus, skinke og sopp
Spaghetti med krabbe og chiliblåskjell
Spaghetti med laks og kantareller
Spaghetti med pikant blåskjell
Spaghetti med tomater og pancetta
Spaghetti med tomater, ansjos, oliven og kapers
Spaghetti med tunfisk og selleri
Spaghetti med tunfisk og sjampinjonger
Spaghetti med tunfisk, ansjos, oliven og mozzarella)
Spaghetti med tunfisk, sopp og bacon
Spaghetti med tunfisk/ansjos-saus
Stekte risnudler med reker og blekksprut
Tagliatelle med radicchio og fløte