Flere resulteter finnes under oppskriften
200 g kammuslinger i skiver
2 ss hvetemel
3 ss smør
2 vårløk skåret i tynne ringer
½-1 frisk rød chili uten frø, meget finhakket
2 ss finhakket frisk flatbladet persille
4 ss brandy
7 ss fiskekraft
275 g fersk tagliatelle med spinatsmak
salt
nykvernet pepper
Vend kammuslingene i mel, og rist av det overflødige. Kok opp en kjele med saltet vann til pastaen.
I mellomtiden smelter du smøret i en stor kjele eller dyp stekepanne. Ha i vårløk, finhakket chili og halvparten av persillen. La det surre under stadig omrøring i 1-2 minutter på middels varme. Ha i kamskjellene og rør jevnt i 1-2 minutter til.
Hell brandyen over kammuslingene, og tenn på med en fyrstikk. Når flammene har dødd ut, rører du i fiskekraften og smaker til med salt og pepper. Bland godt. La det småkoke i 2-3 minutter, legg lokk på kjelen og ta den av platen.
Ha pastaen i vannet og kok den etter anvisningen på pakken. Slå av vannet, ha sausen over og bland det over middels varme.
Serveres straks i oppvarmede skåler, drysset med resten av persillen.
Blåskjellsaus til båndspaghetti
Bucatini med tomat- og chilisaus
Båndspaghetti med kjøtt- og ostesaus
Båndspaghetti med oste- og valnøttsaus
Båndspaghetti med tomatsaus og blåskjell
Cappelletti med tomater og fløte
Farfalle med gorgonzola- og fløtesaus
Festgryte med kjøttdeig og pasta
Fettuccine med røkelaks og vårløk
Fusilli med tomat- og balsamico-eddik-saus
Fusilli med tomat- og balsamico-eddik-saus
Garganelli med asparges og fløte
Grønn og hvit spaghetti med ostesaus
Linguine med pesto av soltørkede tomater
Linguine med skinke og mascarpone
Makaronipudding med tomater og purre
Nudler med kylling, reker og skinke
Nudler med sardeller og broccoli
Orecchiette med ansjos og broccoli
Paglia e Fieno med reker og vodka
Pappardelle med bacon, broccoli og sjampinjong
Pasta med hvitløk, bacon og salviesmør
Pasta med persille, sitron og artisjokk
Pasta med sei, tomat og basilikum
Pasta og ostesaus med grønnsaker
Pastaskjell med spinat og ricotta
Penne med kylling, pinjekjerner og gressløk
Penne med reker og artisjokker
Pipe rigate med skinke og erter
Rigatoni med vinterlig tomatsaus
Rigatoni med vinterlig tomatsaus
Spaghetti med ansjos og kapers
Spaghetti med ansjos og oliven
Spaghetti med blekksprut og erter
Spaghetti med egg, bacon og fløte
Spaghetti med fisk og asparges
Spaghetti med fløtesaus, skinke og sopp
Spaghetti med krabbe og chiliblåskjell
Spaghetti med laks og kantareller
Spaghetti med pikant blåskjell
Spaghetti med tomater og pancetta
Spaghetti med tomater, ansjos, oliven og kapers
Spaghetti med tunfisk og selleri
Spaghetti med tunfisk og sjampinjonger
Spaghetti med tunfisk, ansjos, oliven og mozzarella)
Spaghetti med tunfisk, sopp og bacon
Spaghetti med tunfisk/ansjos-saus
Stekte risnudler med reker og blekksprut
Tagliatelle med radicchio og fløte