Flere resulteter finnes under oppskriften
1 ss smør eller margarin
2 ss vegetabilsk olje
1 løk
50 g sideflesk
350 g oksekarbonade
1 ss tomatpuré
1 1/2 dl rødvin
2 eggeplommer
litt nyreven muskatnøtt
225 g Ricotta-ost eller Cottage Cheese
50 g reven Parmesan-ost
salt
pepper
1 liter béchamelsaus (se egen oppskrift)
12-18 forkokte cannelloni (pastarør)
persillekvaster til pynt
Skrell og hakk løken. Renskjær flesket fra svoren og hakk det. Ha smør og olje i en kasserolle og la løken surre i fettet til den er myk, men ikke har fått farge, ca 5 min. Tilsett det hakkede flesket og la det surre med i 2 minutter.
Skru varmen opp og tilsett karbonaden. La den bli godt brunet, rør om med en gaffel slik at det blir en finkornet masse.
Tilsett tomatpuré og rødvin. La blandingen koke opp, og la den så småkoke under omrøring til det meste av væsken er fordampet. Ta kjøttblandingen av varmen og la den avkjøles i 10 minutter.
Bland eggeplommer, en klype muskat, all Ricotta-osten og halvparten av Parmesan-osten inn i kjøttrøren og krydre med litt salt og pepper.
Hell halvparten av béchamelsausen i en lav, ildfast form som vil romme pastarørene i ett lag.
Fyll pastarørene med kjøttrøre, og legg dem side om side i formen. Dekk med resten av osten på toppen. Stek retten ved 200 C i 20 minutter.
Blåskjellsaus til båndspaghetti
Bucatini med tomat- og chilisaus
Båndspaghetti med kjøtt- og ostesaus
Båndspaghetti med oste- og valnøttsaus
Båndspaghetti med tomatsaus og blåskjell
Cappelletti med tomater og fløte
Farfalle med gorgonzola- og fløtesaus
Festgryte med kjøttdeig og pasta
Fettuccine med røkelaks og vårløk
Fusilli med tomat- og balsamico-eddik-saus
Fusilli med tomat- og balsamico-eddik-saus
Garganelli med asparges og fløte
Grønn og hvit spaghetti med ostesaus
Linguine med pesto av soltørkede tomater
Linguine med skinke og mascarpone
Makaronipudding med tomater og purre
Nudler med kylling, reker og skinke
Nudler med sardeller og broccoli
Orecchiette med ansjos og broccoli
Paglia e Fieno med reker og vodka
Pappardelle med bacon, broccoli og sjampinjong
Pasta med hvitløk, bacon og salviesmør
Pasta med persille, sitron og artisjokk
Pasta med sei, tomat og basilikum
Pasta og ostesaus med grønnsaker
Pastaskjell med spinat og ricotta
Penne med kylling, pinjekjerner og gressløk
Penne med reker og artisjokker
Pipe rigate med skinke og erter
Rigatoni med vinterlig tomatsaus
Rigatoni med vinterlig tomatsaus
Spaghetti med ansjos og kapers
Spaghetti med ansjos og oliven
Spaghetti med blekksprut og erter
Spaghetti med egg, bacon og fløte
Spaghetti med fisk og asparges
Spaghetti med fløtesaus, skinke og sopp
Spaghetti med krabbe og chiliblåskjell
Spaghetti med laks og kantareller
Spaghetti med pikant blåskjell
Spaghetti med tomater og pancetta
Spaghetti med tomater, ansjos, oliven og kapers
Spaghetti med tunfisk og selleri
Spaghetti med tunfisk og sjampinjonger
Spaghetti med tunfisk, ansjos, oliven og mozzarella)
Spaghetti med tunfisk, sopp og bacon
Spaghetti med tunfisk/ansjos-saus
Stekte risnudler med reker og blekksprut
Tagliatelle med radicchio og fløte