Flere resulteter finnes under oppskriften
12 plater lasagne
12 kongesnegler
1 dl hvitvin
Sauce Vierge:
8 ss sauce vierge-basis (se egen oppskrift: Sauser)
4 tomater
1 ss finhakket oliven
1 ss kapers
4 ss kryddergrønt
nykvernet svart pepper
Damp kongesneglene i hvitvin under lokk i 7 minutter. Ta ut sneglene og legg dem til side. Kok kokekraften inn til en tredjedel og bland inn Sauce Vierge-basisen.
Skjær et kryss i tomatene, ha dem 10 sekunder i kokende vann, avkjøl i kaldt vann og flå av skinnet. Del dem i fire og fjern steinene. Finhakk oliven. Grovhakk kapers.
Lirk sneglene ut av husene med en hummergaffel. Skjær vekk og kast lokket, det vil si den stive undersiden av sneglene. Del resten i fire biter. Legg sneglene, tomater, oliven, kapers og kryddergrønt i sausen. Kok opp og kvern pepper i.
Kok lasagneplatene i 2-3 minutter om de er ferske, 10-12 om de er tørkede. Legg en plate i bunnen av en dyp tallerken, fordel litt saus og snegler over, legg en ny plate over, ha på mer saus og snegler, legg så en plate på toppen og ha resten av sausen over til slutt.
Server med hvitt brød som du dypper i sausen.
Blåskjellsaus til båndspaghetti
Bucatini med tomat- og chilisaus
Båndspaghetti med kjøtt- og ostesaus
Båndspaghetti med oste- og valnøttsaus
Båndspaghetti med tomatsaus og blåskjell
Cappelletti med tomater og fløte
Farfalle med gorgonzola- og fløtesaus
Festgryte med kjøttdeig og pasta
Fettuccine med røkelaks og vårløk
Fusilli med tomat- og balsamico-eddik-saus
Fusilli med tomat- og balsamico-eddik-saus
Garganelli med asparges og fløte
Grønn og hvit spaghetti med ostesaus
Linguine med pesto av soltørkede tomater
Linguine med skinke og mascarpone
Makaronipudding med tomater og purre
Nudler med kylling, reker og skinke
Nudler med sardeller og broccoli
Orecchiette med ansjos og broccoli
Paglia e Fieno med reker og vodka
Pappardelle med bacon, broccoli og sjampinjong
Pasta med hvitløk, bacon og salviesmør
Pasta med persille, sitron og artisjokk
Pasta med sei, tomat og basilikum
Pasta og ostesaus med grønnsaker
Pastaskjell med spinat og ricotta
Penne med kylling, pinjekjerner og gressløk
Penne med reker og artisjokker
Pipe rigate med skinke og erter
Rigatoni med vinterlig tomatsaus
Rigatoni med vinterlig tomatsaus
Spaghetti med ansjos og kapers
Spaghetti med ansjos og oliven
Spaghetti med blekksprut og erter
Spaghetti med egg, bacon og fløte
Spaghetti med fisk og asparges
Spaghetti med fløtesaus, skinke og sopp
Spaghetti med krabbe og chiliblåskjell
Spaghetti med laks og kantareller
Spaghetti med pikant blåskjell
Spaghetti med tomater og pancetta
Spaghetti med tomater, ansjos, oliven og kapers
Spaghetti med tunfisk og selleri
Spaghetti med tunfisk og sjampinjonger
Spaghetti med tunfisk, ansjos, oliven og mozzarella)
Spaghetti med tunfisk, sopp og bacon
Spaghetti med tunfisk/ansjos-saus
Stekte risnudler med reker og blekksprut
Tagliatelle med radicchio og fløte