Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kg varmrøkt hjortesteik
2 ss skarp sennep
1 liten bunt persille
deig til en loff eller brød
Gni kjøttet inn med sennep og finhakket persille. Ta brøddeigen og del den i to. Kjevl ut halvpartene hver for seg til ca 1 cm tykkelse.
Legg kjøttet på den ene halvdelen, og trykk den andre over. Pensle med vann eller egg. Trykk halvdelene godt sammen og skjær bort overflødig deig.
Sett inn i stekeovnen på 220 C for å få fin stekeskorpe. Skru ned temperaturen til 160 C etter 10 minutter, og la steke i 30 minutter.
La den innbakte steken hvile i 15 minutter. Løsne lokket med en skarp kniv, og skjær steika i tynne skiver. Lokket skjæres opp og serveres ved siden av.
En god salat, potetsalat og asparges er godt tilbehør til denne retten.
Hjortefilet med glaserte epler
Hjortekoteletter i kantarellfløtesaus
Hjortemedaljonger med mandelsmør
Hjortepostei med grønn pepper i gelé
Hjorteragu på pastaseng med steinsopp
Kantarellfylt bogrull i leirgryte
Kokt hjortekjøtt med pepperrotsaus
Marinert helstekt hjorteflatbiff
Mør hjortegryte med ris og paprika
Orientalsk hjortegryte med jasminris
Ovnsstekt kotelettkam med pærechutney