Flere resulteter finnes under oppskriften
100 g niter kebbeh (se egen oppskrift)
1 løk, finhakket
2 grønne paprikaer i små terninger
1-2 chili, finhakket
2 ts revet fersk ingefær
2 hvitløkfedd, knuste
1 ts malt kardemomme
2 ss nypresset sitronsaft
4 ts berbere (se egen oppskrift)
4 ts salt
350 g hjortefilet, renskåret og finhakket
12 små paprikaer
(12 stk)
Dette er en etiopisk versjon av Biff tartar. I oppskriften er det brukt hjortefilet, men oksefilet ville ha fungert like bra. Du kan servere retten i små paprikaer, men den er like god på Bruschetta laget av krydret etiopisk brød (se egen oppskrift), med niter kebbeh (krydret smør) se egen oppskrift i stedet for olivenolje.
Smelt niter kebbehen i en kjele over svak varme. Ha i løk, paprika, chili, ingefær, hvitløk og kardemomme. Ta kjelen av varmen når niter kebbehen putrer. Rør inn sitronsaft, berbere og salt.
Bland inn kjøttet og smak til med krydder hvis nødvendig. Lag en liten åpning på langs av hver paprika og fjern innmaten. Legg inn kiftoen med skje og server.
Hjortefilet med glaserte epler
Hjortekoteletter i kantarellfløtesaus
Hjortemedaljonger med mandelsmør
Hjortepostei med grønn pepper i gelé
Hjorteragu på pastaseng med steinsopp
Kantarellfylt bogrull i leirgryte
Kokt hjortekjøtt med pepperrotsaus
Marinert helstekt hjorteflatbiff
Mør hjortegryte med ris og paprika
Orientalsk hjortegryte med jasminris
Ovnsstekt kotelettkam med pærechutney