Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kg hjortefilet
1 stor pære eller 2 små
200 g tyting
2-4 ss melis
2 dl viltkraft
2 dl fløte
1 ss brunt sukker
1 ss bringebæreddik
2 ss rømme
1 l sjampinjonger
2-3 ss smør
1 liten bunt frisk spinat
salt
pepper
Skrell pærene og del dem opp. Lag tytingpuré med melis i kjøkkenmaskin, og kok pureen med pærebitene til de er møre. Sett til side og la pærene trekke til de har fått en sterk rødfarge.
Renskjær hjortefileten for sener, gni inn med salt og pepper og brun fileten i panne i 1 ss smør. Sett pannen i stekeovnen og stek hjortekjøttet rosa ved 225 C. Det tar 6 min eller mer, avhengig av tykkelsen. La hvile omtrent like lenge som kjøttet har stekt.
Kok ut pannen med viltkraft. Ha i fløte og rømme, bringebæreddik og brunt sukker, og kok inn til en god, myk saus. Smak til med salt og pepper.
Soppen skives og brunes i godt smør. Riv spinatbladene i mindre stykker og bland inn i soppen når den er nesten ferdigstekt.
Server med poteter, men unngå de fløtegratinerte i denne retten.
Hjortefilet med glaserte epler
Hjortekoteletter i kantarellfløtesaus
Hjortemedaljonger med mandelsmør
Hjortepostei med grønn pepper i gelé
Hjorteragu på pastaseng med steinsopp
Kantarellfylt bogrull i leirgryte
Kokt hjortekjøtt med pepperrotsaus
Marinert helstekt hjorteflatbiff
Mør hjortegryte med ris og paprika
Orientalsk hjortegryte med jasminris
Ovnsstekt kotelettkam med pærechutney