Flere resulteter finnes under oppskriften
3 sjalottløk
100 g ferske sjampinjonger
1/2 ss margarin eller smør
2 hvitløkfedd
250 g hjortestek
200 g hjorte- eller kyllinglever
250 g medisterfarse
2 egg
2 dl kremfløte
2 ss maisennamel
2 1/2 ts salt
1/2 ts timian
2 krm malt svart pepper
Skrell sjalottløken og hakk den fint. Rens sjampinjongene og finhakk dem. Varm opp matfettet i en stekepanne og ha i løk og sjampinjongblandingen. Press over hvitløken og fres det hele i 4-5 minutter. Avkjøl.
Rens hjortekjøttet rent for hinner og sener. Skjær det og leveren i biter. Blande kjttet med medisterfarsen i en foodprosessor. Tilsett de øvrige ingrediensene og kjør til det er en smidig og glatt deig. Bland i løk- og soppblandingen. Smør en avlang form som rommer ca 1 1/2 liter. Hell i farsen og dekk med aluminiumsfolie. Stek på nederste rille i ovnen ved 175 C i 1 1/2 time. Pateen er ferdig når kjøttsaften er klar.
Server pateen kald med cumberlandsaus eller tyttebærsaus og små sylteagurker, cornichoner.
Hjortefilet med glaserte epler
Hjortekoteletter i kantarellfløtesaus
Hjortemedaljonger med mandelsmør
Hjortepostei med grønn pepper i gelé
Hjorteragu på pastaseng med steinsopp
Kantarellfylt bogrull i leirgryte
Kokt hjortekjøtt med pepperrotsaus
Marinert helstekt hjorteflatbiff
Mør hjortegryte med ris og paprika
Orientalsk hjortegryte med jasminris
Ovnsstekt kotelettkam med pærechutney