Flere resulteter finnes under oppskriften
2 kg hjorteflatbiff
Marinade:
1 løk i terninger
2 laurbærblad
10 knuste einerbær
1 ts rosmarin
20 knuste pepperkorn
5 dl rødvin
1 dl eddik (helst vineddik)
3 dl vann
3 dl soyaolje
Saus:
2 dl marinade
8 dl kraft
60 g smør
70 g hvetemel
2 dl kremfløte
brunost
salt
pepper
Legg hjorteflatbiffen i et passende kar av plast eller stål. Slå over marinaden og dekk med plastfilm. Kjøttet bør marineres i 4-6 dager.
Etter marinering tas kjøttet ut og tørkes godt. Deretter brunes det godt på alle sider og legges i gryte eller kjele. Kjøttet dekkes med like deler marinade og kraft.
Trekk kjøttet til ønsket kjernetemperatur, ca 70 C.
Ta ut kjøttet og la det hvile mens du lager sausen. Den lages ved å brune smør og mel i en kjele. Slå over kraft og marinade som kjøttet er tilberedt i. La sausen koke i 15 minutter. Smak den til med fløte, salt, pepper og brunost.
Skjær kjøttet i tynne skiver og anrett sammen med grønnsaker og en god salat. Råstekte poteter anbefales.
Hjortefilet med glaserte epler
Hjortekoteletter i kantarellfløtesaus
Hjortemedaljonger med mandelsmør
Hjortepostei med grønn pepper i gelé
Hjorteragu på pastaseng med steinsopp
Kantarellfylt bogrull i leirgryte
Kokt hjortekjøtt med pepperrotsaus
Marinert helstekt hjorteflatbiff
Mør hjortegryte med ris og paprika
Orientalsk hjortegryte med jasminris
Ovnsstekt kotelettkam med pærechutney