Flere resulteter finnes under oppskriften
400 g hjortestek
400 g svinefilet
20 g svisker
Marinade
12 einerbær
5 dl hvitvin
1 dl kinesisk olje
Steking:
2 ss margarin eller smør
1 boks kantareller, 200 g, eller 1 l ferske
salt
pepper
1/2 ts krydderblanding
3 dl fløte eller crème fraîche
Rens viltkjøttet og skjær det i 2 cm store terninger. Skjær svinekjøttet i 3 cm brede biter. Legg kjøtt og svisker i en bolle.
Knus einerbærene og bland dette med vin og soya. Hell marinaden over kjøttet og la det stå kaldt i 8-10 timer. Hell deretter marinaden av kjøttet og tørk det.
Brun først viltkjøttet i en stekepanne. Krydre. Legg det over i en gryte. Fres kantarellene og legg dem i gryten. Brun svinefileten. Krydre.
Sil marinaden og kok den inn i noen minutter. Hell den over kjøttet. La gryten syde under lokk i ca 30 minutter. Legg i svinefiletbitene og sviskene og la gryten syde ytterligere i ca 10 minutter. Bland i rømme, smak til med krydder og la det hele få et siste oppkok.
Serveres med kokt ris eller pasta og en grønn salat.
Hjortefilet med glaserte epler
Hjortekoteletter i kantarellfløtesaus
Hjortemedaljonger med mandelsmør
Hjortepostei med grønn pepper i gelé
Hjorteragu på pastaseng med steinsopp
Kantarellfylt bogrull i leirgryte
Kokt hjortekjøtt med pepperrotsaus
Marinert helstekt hjorteflatbiff
Mør hjortegryte med ris og paprika
Orientalsk hjortegryte med jasminris
Ovnsstekt kotelettkam med pærechutney