Flere resulteter finnes under oppskriften
500 g hjortekjøtt, gjerne med ben
1 ss olje
2 dl gulrøtter, rotselleri og løk i terninger
1 1/2 liter vann
1 1/2 dl rødvin
5 einerbær
5 hvite pepperkorn
1 timiankvast
2 ts eddik, gjerne balsamico
1 1/2 dl kremfløte
50 g ferske sjampinjonger
1 ss hvetemel
1 ss smør
salt
pepper
persille
Brun kjøtt og ben i oljen i en gryte. Legg i grønnsakene og brun dem. Hell på vann. Kok opp og skum. Tilsett rødvin, krydder og eddik. La det småkoke under lokk i ca 1 time.
Ta opp kjøtt og ben. Sil buljongen og kok den inn til ca 7 dl. Tilsett fløten og la det syde i ca 15 minutter. Skjær kjøttet fra bena og hakk det i små fine terninger. Hakk sjampinjongene fint og fres alt i stekepanne. Bland sopp- og kjøtterningene i suppen.
Bland smør og mel til en glatt masse og ha det klikkvis i suppen. Småkok i noen minutter. Smak til suppen.
Varm den opp straks før servering og hell den opp i varme tallerkener. Pynt med bladpersille.
Server som forrett til en middag eller lag en større porsjon og spis suppen som hovedrett med brød ved siden av.
Hjortefilet med glaserte epler
Hjortekoteletter i kantarellfløtesaus
Hjortemedaljonger med mandelsmør
Hjortepostei med grønn pepper i gelé
Hjorteragu på pastaseng med steinsopp
Kantarellfylt bogrull i leirgryte
Kokt hjortekjøtt med pepperrotsaus
Marinert helstekt hjorteflatbiff
Mør hjortegryte med ris og paprika
Orientalsk hjortegryte med jasminris
Ovnsstekt kotelettkam med pærechutney