Flere resulteter finnes under oppskriften
500 g hjortefilet
2 ss smør eller margarin
1 ts salt
svart pepper
saus:
1 boks klar buljong (consommé)
1 1/2 dl rødvin
2 ts potetmel
1 ts soyasaus
sellerimos:
500 g sellerirot uten skall
50 g smør eller margarin
3/4 dl kremfløte
Skjær hjortefileten i 8-12 skiver. Legg dem på en skjærefjøl og bank dem litt med hånden.
Skjær sellerien til mosen i staver og kok dem myke i saltet vann i ca 15 minutter. Hell av vannet og la sellerien dampe en liten stund slik at den tørker.
Mos sellerien med smøret. Tilsett litt fløte om gangen og rør mosen jevn og glatt. Hold den varm.
Hell buljong og vin til sausen i en kjele. Tilsett potetmel og soyasaus og kok opp under stadig omrøring. Smak til. Hold sausen varm, men ikke la den koke.
Brun smøret i en stor stekepanne. Legg i kjøttet og la det få fin farge på begge sider. Krydre med salt og pepper. Stek kjøttet i ca 5 minutter. Det kan gjerne være rosafarget i midten, da blir det saftigere.
Legg kjøttet på et fat. Hell litt saus over og hell resten av sausen i en sausenebbe.
Hjortefilet med glaserte epler
Hjortekoteletter i kantarellfløtesaus
Hjortemedaljonger med mandelsmør
Hjortepostei med grønn pepper i gelé
Hjorteragu på pastaseng med steinsopp
Kantarellfylt bogrull i leirgryte
Kokt hjortekjøtt med pepperrotsaus
Marinert helstekt hjorteflatbiff
Mør hjortegryte med ris og paprika
Orientalsk hjortegryte med jasminris
Ovnsstekt kotelettkam med pærechutney