Flere resulteter finnes under oppskriften
600 g bogkjøtt av hjort
vann
1ts salt
1 buljongterning
4 hvite pepperkorn
4 nellikspiker
1 bit ingefærrot
1 kvast fersk koriander
1 rød chili
1 liten løk
4 vårløk eller 2 små purreløk
4-6 små gulrøtter
1 squash
6-8 minimais
1 boks kokosmelk, ca 3 dl, eller buljong
2 ss saft av presset lime eller sitron
Rens kjttet og skjær det i terninger, ca 2 cm. Legg det i en kjele med kaldt vann som dekker kjøttet akkurat. Salt og kok opp. Skum hvis nødvendig.
Støt buljongterninger og tilsett krydder, chilien skåret i biter og løken i båter. La kjøttet syde under lokk i ca 1 time eller til kjøttet er mørt.
Skyll vårløken og del den i mindre biter. Skrell gulrøttene og skjær dem i skiver. Skjær squashen i staver.
Ta opp kjøttet fra gryten og sil bort krydderet. Kok inn buljongen noe. La deretter grønnsakene syde i buljongen til de er knapt møre. Hell i kokosmelken og legg i kjøttet. Syd noen minutter. Smak til med presset lime og eventuelt mer salt og pepper.
Server gryten i dype tallerkener med kokt jasminris i en skål ved siden av.
Hjortefilet med glaserte epler
Hjortekoteletter i kantarellfløtesaus
Hjortemedaljonger med mandelsmør
Hjortepostei med grønn pepper i gelé
Hjorteragu på pastaseng med steinsopp
Kantarellfylt bogrull i leirgryte
Kokt hjortekjøtt med pepperrotsaus
Marinert helstekt hjorteflatbiff
Mør hjortegryte med ris og paprika
Orientalsk hjortegryte med jasminris
Ovnsstekt kotelettkam med pærechutney